adscode
adscode

Sevinç, “Mesleğinizle İlgili Milliyetçi Olun”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan İstanbul Eyüp Kemal Sevinç Mutfak Akademisi Kurucu Şefi Eyüp Kemal Sevinç’in konuşmacı olarak katıldığı konferans GAÜN Eğitim Fakültesi…

Sevinç, “Mesleğinizle İlgili Milliyetçi Olun”
Üniversite

Osmanlı Saray Mutfağında çok büyük bir geçmiş, 600 yıllık bir emeğin olduğunu belirten Sevinç, öğrencilere saray mutfağı ile ilgili dokümanları incelemelerini, orada yapılan yemeklere bakıldığında ne kadar önemli işler yapıldığını göreceklerini ifade etti. Sevinç, Osmanlı Saray Mutfağında deneme yanılmalarla, ciddi emeklerle kendi ürünlerimizin de kullanıldığı çok güzel reçetelerin olduğunu söyledi.

 Sevinç, “Şöyle bir misyonum var: Kendi ülkemde yetişen ürünleri de kullanarak bir mutfak geliştirdim ve buna da ‘Çağdaş Türk Mutfağı’ dedim. Bunu yapan başka şef arkadaşlarım da var ve bundan sonra sizler yapacaksınız. Mevcuttaki Klasik Türk Mutfağımızı uygulayabiliriz. Etli kuru fasulyeyi hiçbir şeye değişmeyiz. Yeri geldiğinde yapar, yeriz ama iş onunla bitmiyor” dedi.

Yurtdışına çok sık seyahat ettiğini belirten Sevinç, gittiği yerlerde “Türk mutfağından ne biliyorsun, tattığın bir şey var mı” diye küçük kamuoyu araştırmaları yaptığını, yurtdışında çok az sayıda Türk Mutfağı tatlarının bilindiğini ve bu sayının artırılması gerektiğini ifade etti.

Çağdaş Türk Mutfağı ve Türk ürünlerinin yaygınlaştırılması anlamında yeni nesil aşçıların bunu benimseyerek reçeteler geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Sevinç, “20 çeşit yemeğimiz var bununla beslenelim. Bu yeterli bir şey değil. Sürekli güncelleniyoruz. Örneğin; direkt menşei ülkesi biz değiliz ama avokado artık Türkiye’de yetişen bir ürün. Türkiye’de çok ciddi bir şekilde neredeyse ihracat yapabilecek bir kapasitede avokado üretimi var. O zaman avokado ile ilgili Türk mutfağına yeni reçeteler kazandıracağız” diyerek, farklı tatların Türk mutfağına kazandırılmasıyla ilgili düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

Çağdaş Türk Mutfağı ile ilgili çok ciddi çalışmaların yapılabileceğini, hem yurtiçinde hem de yurt dışında öğrencilere meslekleriyle ilgili milliyetçi olmalarını söyleyen Sevinç, “Kendinize, ailenize, sevdiklerinize faydalı olmak istiyorsanız yapacağınız mesleğinizle ilgili de milliyetçi olacaksınız. Mutfağımızın prensiplerini çok iyi bir şekilde öğreneceğiz ve tabi onları alıp yeni değer yapabilmeyle ilgili de kendi içinizde çalıştaylar yapabilirsiniz. Bu çalışmalar ileriye yönelik olarak bize çok şey katacaktır” dedi.

 

  

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)