adscode
adscode

Shakespeare ölümünün 400. yılında müzikle anılacak

Ünlü İngiliz edebiyatçı Shakespeare, ölümünün 400. yılında, İstanbul, Bursa ve Ayvalık'ta düzenlenecek konser programıyla anılacak.

Shakespeare ölümünün 400. yılında müzikle anılacak
Kültür Sanat
Barok dönem İngiliz bestecilerinin, ünlü İngiliz edebiyatçı William Shakespeare'in eserlerinden esinlenerek ortaya koydukları yapıtların, oyun ve sonelerinden metinler eşliğinde seslendirileceği "Shakespeare ve Müzik" adlı konser programları düzenlenecek.

Konser dizisinin ilki, Shakespeare'in hayatını kaybettiği 23 Nisan'da, Aydın Büke'nin sanat yönetmenliğinde İstanbul'da Pera Müzesi'nde saat 17.00'de gerçekleştirilecek.

İzmir Barok Topluluğu üyelerinden soprano Linet Şaul ve viola da gamba sanatçısı Bülent Oral ile yurt dışından bu konser programı için topluluğa katılacak lavta sanatçısı Diego Leveric'in sahne alacağı konserde, usta tiyatro oyuncusu Ayşe Lebriz Berkem de Shakespeare'in oyun ve sonelerinden oluşturduğu metinle konsere renk katacak.

Bursa ve Ayvalık'ta da sanatseverlerle buluşacak

Shakespeare'in eserlerini müzikle buluşturan konser programı, İstanbul'un ardından Bursa ve Ayvalık'ta seslendirilecek. Bursa'da Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro festivali kapsamında, 24 Nisan'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde saat 18.00'de başlayacak konser programı, 25 Nisan'da Ayvalık'taki Taksiyarhis Kilisesi'nde saat 20.00'de izleyiciyle buluşacak. 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)