adscode
adscode

Siber suçlar Meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, siber suçların ekonomi ve güvenlik alanlarında risk faktörleri haline gelmesi hakkında soru önergesi verdi.

Siber suçlar Meclis gündemine taşındı!
Türkiye'den Haberler
Güncelleme : 16-Feb-19 16:09

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

                                                           

                                                                  Levent GÖK

                         Ankara Milletvekili

 

         Teknolojinin hayatın her alanında yaygın olarak kullanılmaya başlanması ile veri sahtekârlığı, siber saldırılar ve altyapıda ortaya çıkabilecek sorunlar güvenlik ve ekonomi alanında risk faktörleri arasına girmiştir.  Dünya genelinde doğal afetlerin yarattığı ekonomik zarar yıllık 350 milyon dolar seviyesindeyken, siber suçların küresel ekonomiye etkisi 1 trilyon doları geçmiştir. Türkiye’nin siber güvenlikte dışa bağımlı olması ve konu üzerine yeterli çalışma yapılmaması ülkemizi siber suçların hedefi haline getirmektedir. Yakın gelecekte siber suçların daha fazla insanı etkilemesi beklenmekte, sözü geçen risk faktörünün ekonomiye büyük darbeler vuracağı öngörülmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında siber suçların ekonomimize verdiği zarar kaç Türk Lirası’dır?
  2. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik kaç siber saldırı gerçekleşmiştir? Saldırıya uğrayan kamu kurum ve kuruluşlarını açıklar mısınız?
  3. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında kaç veri sahtekârlığı olayı gerçekleşmiştir? Meydana gelen olaylarda kaç yurttaşımız mağdur olmuştur?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)