adscode
adscode

Silah ve bomba sesleri arasında 110 net

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde Şakir Duru ve Dicli Tiken adlı 2 öğrenci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında büyük başarı elde etti.

Silah ve bomba sesleri arasında 110 net
Sınavlar
Sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır'ınSur İlçesi'nde,çatışmalar nedeniyle Alparslan İmam Hatip Ortaokulu'nda öğretime ara verildi. Bu okulun 570 öğrencisi Yenişehir'deki Şehit Yüzbaşı Bahtiyar Er İmam Hatip Ortaokulu'nda misafir ediliyor.

SİLAH VE BOMBA SESLERİ ALTINDA 110 NET

Bu öğrenciler arasındaki Şakir Duru ve Dicli Tiken ise misafir oldukları okulda girdikleri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında büyük başarı elde etti. Silah ve bomba sesleri altında girdikleri TEOG sınavında, 8. sınıf öğrencisi Şakir Duru 120 sorudan 110; Dicle Tiken ise 105 net çıkararak adeta mucize yarattı. Şakir ve Dicle'nin hayalleri tıp okuyup doktor olmak.

ÇATIŞMAYA GÖRE DERS PROGRAMI

Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Eken, öğrencilerin zor şartlarda aldığı başarının 120 net düzeyinde olduğunu söyledi. 2 öğrencinin de ailesinin maddi sıkıntılar yaşadığına dikkat çeken Eken, "Buradaki durumdan öğreciler ciddi şekilde etkilendi ama büyük başarı kazandılar. Sur İlçesi'nde, karanlık olmadan öğrencileri eve göndermemiz gerekiyor. Bu yüzden ders programını değiştirip fen, Türkçe ve matematik derslerini ilk saatlere aldık." dedi.

"HENDEK VE BARİKATLAR ARASINDA OKULA GİTMEK ZOR"

Doktor olmak isteyen Dicle Tiken'in 4 kardeşi var. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cemal Yılmaz Mahallesi'ndeki evlerinden, Şehitlik semtindeki ablasına taşınmışlar. Okula gitmek için her gün 10 km yürüyor. Ailesiyle birlikte evde 4 gün çatışma ortasında kaldıklarını söyleyen Dicle şunları söylüyor:

"Sınava silah seslerinin, patlamaların ortasında çalışıyordum. Hendek ve barikatlar arasında okula gidip gelmek zor oluyordu. Okula giderken silahlı kişileri görünce psikolojimiz bozuluyordu ve bu durum dersten soğutuyordu. TEOG sınavına gireceğim sırada olayların yaşanması da zoruma gitti. Daha fazla net yapmayı planlıyordum ama silah sesleri beni engelledi. 120 net yapamadığım için tüm planlarım altüst oldu..."

"HEDEFLERİMİZE ULAŞMAK İÇİN ÇATIŞMALAR BİTMELİ"

Şakir Duru, terör ve patlamalara rağmen öğretmenlerinin desteği ile okula motive olmuş. Babasının şoför olduğunu ve son 2 ayda 2 kez ev değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatan Şakir, tam puan alamadığına üzülüyor. Şakir, şartlar böyle olmasa daha iyi sonuç alabileceğini söylüyor:

"Bir süre ara vermek zorunda kaldık, misafir olarak gittiğimiz okulda bile 1 ay sağlıklı ders yapamadık. Zor şartlarda 110 net soru yaptım. Doktor olmak istiyorum. Hedefimi gerçekleştirmem için çatışma ortamının son bulması lazım."

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)