adscode
adscode

Sınav odaklı eğitim daha da hızlandı!

Zorunlu eğitim çağındaki öğrencileri okulda tutmak devletin asli görevi.

Sınav odaklı eğitim daha da hızlandı!
Milliyet Diyalog

Neden? Çünkü iyi bir insan, iyi bir yurttaş, iyi bir eş, iyi iş insanı, sağlıklı bir gelişim ve iyi bir arkadaş olunması için örgün eğitim şart...

Eğitimin yüzlerce hedefi varken, bunu sadece sınavlara indirmek hataların en büyüğü olur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dershanelere bu kadar karşı olması da bu yüzden.

Çocuklar çocukluğunu, gençler de gençliğini yaşasın istiyor.

Peki, biz ne yapıyoruz?

Okullardaki sınav yarışının dozu yetmediği gibi şimdi bir de okulu bırakıp, zamanlarının tümünü sınava ayırıyorlar. Açık lise de bunun manivelası oluyor.

 

Son günlerde “Çocuğum, okuduğu fen lisesini, Anadolu lisesini ya da koleji bırakıp, kaydını açık liseye aldırmak istiyor, birçok arkadaşı bunu yapmış, o da istiyor” diyen veli sayısı hızla artıyor.

Örgün öğretimden açık öğretime geçişler önceki yıllarda da oluyordu ama sanki şu an çok daha arttı. Öğrenciler okulu bırakıp tümüyle dershaneye yöneldi!..

Dershaneler hani kapanmıştı?

 Milyonlarca öğrencinin yarış atı gibi hazırlandığı giriş sınavları Türk eğitim sisteminin en büyük baş ağrısı. Eğitim sistemimizi rayından çıkarıyor, kazandırması gereken diğer tüm yetkinlikleri ikinci plana itiyor. Bu dün de böyleydi, bugün de. Aynı kafayla yola devam edersek, yarın da bugünden farklı olmayacaktır!..

Peki, ne yapmak gerekiyor?

Öncelikle, umut tacirliğinden vazgeçmeliyiz! Her öğrenciyi, üniversite önüne getirip yığmanın bir fırsat eşitliği değil, boşuna zaman ve hak kaybı olduğunu devlet olarak önce kendimiz kabul edip, sonra da veli ve öğrencilere anlatmalıyız.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)