adscode
adscode

Sınava bebeğiyle girdi

Van’ın Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yetişkinler için yapılan birinci kademe okuma yazma ve seviye tespit sınavı bir kursiyer ise bebeğiyle geldi.

Sınava bebeğiyle girdi
Türkiyeden Haberler
Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto, Atatürk Ortaokulu Müdürü Hamdi İnan ve sınıf öğretmeni Harun Süzen'in oluşturduğu komisyon tarafından Atatürk Ortaokulu'nda 18 yetişkin için birinci kademe seviye tespit sınavı yapıldı. Sınava giren 18 öğrenciden biri olan Hazal İşnaz, ise bebeğiyle sınav salonuna geldi. İlçeye 25 kilometre uzaklıktaki Sugeldi Mahallesi'nde ikamet eden İşnaz, 8. çocuğu olan bir aylık Yusuf bebeği bırakacak kimsesi olmadığından dolayı yanında getirmeye mecbur kaldığını ifade etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erkan Manto ise, “Bugün yapmış olduğumuz birinci kademe sınavına katılmak için yetişkin öğrencilerin kendi kendilerini yetiştirerek okuma yazma öğrenmiş veya halk eğitim merkezleri tarafından açılmış kurslara katılmış olması gerekiyor. Bu sınavda başarılı olanlar, birinci kademe belgelerini alıp yine halk eğitim müdürlükleri tarafından açılan ikinci kademe kurslarına girmeye hak kazanıyorlar. Bir ve ikinci kademe sınavlarında başarılı oldukları takdirde vatandaşlarımız ilkokul mezunu sayılacak ve açık ilköğretim okuluna kayıt yaptırabileceklerdir" dedi.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)