adscode
adscode

Sınavlar, turizmde dönüm noktası olacak

Tatil yörelerinde hareketlilik başladı ama zirve yapmış değil. Bodrum merkeze bakıp da senaryolar yazmak yanıltıcı olur. İçerilere girdikçe, sessiz bekleyişin devam ettiği çok net görülüyor. Dönüm noktası, lise ve üniversiteye giriş sınavları olacak.

Sınavlar, turizmde dönüm noktası olacak
Milliyet Diyalog

Biri gelecek hafta diğeri de bir sonraki hafta gerçekleşecek.

Bu iki sınava 5 milyona aşkın aday girecek. Yani 5 milyon aile demek.

Öğrenciler o kadar zor bir dönem geçirdiler ki, aileleri bir şekilde onları tatille ödüllendirecek. Kimi köydeki, kentteki akrabalarının yanına gidecek, çoğu da tatil beldelerine akın edecek. Haziran sonu, temmuz başında, yerli turistlerin katkısıyla, tam doluluk oranlarına ulaşılmasa da ciddi bir hareketlilik yaşanacak. Kurban Bayramı’nda da zirveye ulaşılacak gibi görünüyor. Tabii eğer yeni dalgalar ve yeni kısıtlamalar gelmezse!..

Açılmayan tesisler

Önünü göremeyen pek çok turistik tesis, hâlâ sezona merhaba diyebilmiş değil. Önemli bir bölümü hiç açılmadan sezonu geçirirse, şaşırtıcı olmaz. Çünkü “açılmaya değmez” diyorlar. Önlemler konusunda, büyük kentlerde yaşanan neyse, turistik bölgelerde yaşananlar da o. Bazı kentlerde pazara çıkanlar arasında bile tek kişi maskesiz giremezken, bazı kentlerde maskeli birini görmek zor olabiliyor.

Plajlar, lokantalar ve eğlence merkezleri ise göreceli bir seyrekleştirmenin ötesine geçebilmiş değil.

Görünen o ki, tatilciler, kendilerini koruma konusunda, evdeki titizliklerini aynen sürdürmeliler!..

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)