adscode
adscode

Sınavları ertelenen öğrencilerden online sınav talebi

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı eğitimi de sekteye uğrattı. Pek çok üniversite tatil edilirken bütünleme sınav tarihleri de ertelendi.

Sınavları ertelenen öğrencilerden online sınav talebi
Eğitim

 

Final ve bütünleme sınav döneminde olan birçok üniversite karı gerekçe göstererek sınav takvimini değiştirirken öğrenciler ise tepki gösterdi.

 

Erteleme değil online sınav istediklerini dile getiren öğrenciler, sosyal medyada paylaşımlarda bulundu. Ayrıca Omicron varyantına dikkat çeken öğrenciler, artan Covid-19 vakalarına vurgu yaptı. Üniversitelerden gelen açıklamalarla sınav tarihlerinin ertelendiği duyurulurken pek çoğunun tarihlerindeki belirsizlik ise devam ediyor. Konya Selçuk Üniversitesi’nde okuyan Berk Erim, “Dönem başından beri memleketine gidememiş öğrenciler var. İnsanlar ailelerini göremeden bahar dönemine geçecek. Bütünlemeler için gelen öğrenciler sınavların ertelendiğini yoldayken veya şehre yeni geldiğinde öğrendi. Sınavları ertelenen öğrenciler geri dönüp bir daha nasıl gelecek? Otobüs biletleri zaten çok pahalı ve öğrenciler iki kere aynı masrafı yapmış oluyor. Bütünlemeleri bekleyip iki haftadır şehirden ayrılmayan öğrenciler var. Onlar şimdi bir hafta daha bekleyecek. Ertelemek çözüm değil. Sınavların online olması gerekiyor. Ertelenen tarihlerde yine kar yağışı uyarısı veriyor. Sınav tarihleri hazırlanırken hiç hava durumuna bakılmıyor mu? Çoğu kişi 1 ders sınavı için bu kadar mağduriyet yaşıyor” dedi.

Sınav takviminde değişiklik yapan üniversitelerden bazıları şöyle:

Yalova Üniversitesi
Dicle Üniversitesi
Marmara Üniversitesi
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Fırat Üniversitesi
Süleyman Demirel Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ankara Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Konya Selçuk Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
Hitit Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi

 

 

Sercan SİNECAN/ BİRGÜN


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)