adscode
adscode

Sınavlı okullara yönelik tercihler yüzde 38 düştü

Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGS yerleştirme sonuçlarına ilişkin raporuna göre sınavlı okulları tercih oranı düştü.

Sınavlı okullara yönelik tercihler yüzde 38 düştü
LGS
Güncelleme : 26-Jul-21 11:05

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçlarıyla beraber, sonuçlarla ilgili kapsamlı iki ayrı rapor da "http://www.meb.gov.tr/" internet adresinden ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.


Raporlarda, merkezi (sınavlı) ve yerel (sınavsız) yerleştirme süreci detaylı şekilde ele alındı.


Raporda merkezi sınav puanına göre yerleştirme sonuçları şöyle değerlendirildi:


2021 yılı LGS kapsamında merkezi sınav puanına göre yerleştirme için toplam 358.187 öğrenci tercih yapmış ve 168.924 öğrenci tercihleri doğrultusunda sınavlı okullara yerleştirilmiştir. 2021 yılında Merkezi Sınava katılan öğrencilerin %34,49’unun sınavla okullara yönelik tercih yapması ve bu oranın 2020 yılına göre (%38,84) düşmesi öğrenci tercihlerinin değişimi hakkında önemli bir göstergedir. Bu sonuç, öğrencilerin sınavlı okullara yöneliminin bir önceki yıla göre kısmen azaldığını göstermesi açısından önemlidir.


Merkezi sınav puanına göre yerleşen öğrenci sayıları, toplam kontenjan sayıları ve doluluk oranları okul türlerine göre Tablo 1’de verilmiştir. Merkezi sınav puanına göre öğrenci alan Anadolu Liseleri, Fen Liseleri ve Sosyal Bilimlerinin tüm kontenjanları dolmuştur. Anadolu İmam Hatip Liselerinde doluluk oranı %98,27’ye ulaşmış, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ise oran %76,90 olarak hesaplanmıştır. Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin doluluk oranı %77’dir. İlk yerleştirme sonuçlarına göre merkezi sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının kontenjanları %95,22 oranında dolmuş, tam doluluk oranlarına oldukça yaklaşmıştır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)