adscode
adscode

SİNCAPLAR KAMPÜSE SALINACAK

Çevre dostu Ankara Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

SİNCAPLAR KAMPÜSE SALINACAK
Üniversite
Yarın saat 12.30’da Tandoğan Yerleşkesi Fen Fakültesi bahçesinde düzenlenecek etkinlikte, özel olarak getirilen sincaplar doğaya salınacak. Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından yaklaşık 10 sincap salındıktan sonra hayatlarına yerleşke içerisinde devam edecek. Sincapların sayısının 1 yıl sonra 60’ı bulması bekleniyor. Sincapların sevdiği meşe palamudu yerleşkede bolca bulunuyor, ayrıca sincapların bir diğer sevdiği ceviz ağacının da sayısının artırılması şimdiden gündeme alındı.

 Üzerinde Cumhuriyetin önemli mimari yapılarından olan Fen Fakültesi’nin ve yüzlerce çeşit bitkinin yer aldığı Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi, iki yıllık bir çabanın ardından 2016’nın ilk aylarında Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmişti.

Tandoğan Yerleşkesi, sahip olduğu rekreasyonel ve sportif olanakları ile insan-doğa etkileşimi misyonunu yerine getirmesi, dünyanın değişik bölgelerinden getirilmiş 134 çalı ve ağaç formunda bitki türü barındırması ile Arboretum ve Botanik Bahçesi özelliği taşıması, 180 omurgasız, 2 iki yaşamlı, 6 sürüngen, 14 kuş ve 13 memeli hayvan olmak üzere toplam 216 hayvan türüne ev sahipliği yapmanın yanı sıra canlılar için adeta bir sığınak olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Yerleşkede Arizona Servisi, Himalaya Çamı ve Kalem Servisi gibi anıt ağaçlar ve nilüfer havuzları ile birlikte 39 farklı mantar türü de yer alıyor. Bu mantarlardan ikisi Türkiye’de henüz sadece Tandoğan Yerleşkesi’nde belirlenmiş durumda.

Mülteci Papağanlar…

Anavatanlarından uzakta sığınacak bir yuva arayan ‘mülteci papağanlar’ da Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi’ndeki ağaçlara kış dönemlerinde üs kuruyor. Anavatanı tropikal Asya ve Afrika olan papağanların Irak ve Suriye’den kaçmış İskenderiye Papağanı olabileceği yönünde uzman görüşleri de bulunuyor.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)