adscode
adscode

Sınıfta kalem, silgi paylaşımına dikkat

Okullarda Kovid-19 salgınından korunmak için aşı başta olmak üzere çocuklara maske, hijyen ve mesafe kurallarının doğru anlatılması ve öğretilmesi çok önemli.

Sınıfta kalem, silgi paylaşımına dikkat
Eğitim

Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, doğru maske kullanımıyla ilgili şu noktalara dikkat çekiyor:

Maskeye kirli ellerle dokunulmaması, maskenin değiştirilmeden ve değiştirildikten sonra ellerin dezenfekte edilmesi gerektiği çocuklara anlatılmalı. Çocuğun yanına en az 2-3 yedek maske verilmeli.

Kapı kolu, lavabo, merdiven korkuluğu gibi herkesin dokunduğu alanlarla temas edildikten sonra ellerin dezenfekte edilmesi gerektiği çocuklara anlatılmalı.

Sınıfta diğer arkadaşlarıyla silgi, kalem, kalemtıraş, kitap gibi ürünlerin paylaşılmaması gerektiği çocuklara anlatılmalı. Yiyecek ve içeceklerin bu süreçte paylaşılmaması gerektiği çocuklara öğretilmeli. Kantin, teneffüs, yemekhane gibi kalabalık alanlarda sosyal mesafeye uyulmalı. el ele gezmek, el şakaları yapmak gibi arkadaşlarla her türlü temastan kaçınılmasının çocuğa anlatılmalı.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)