adscode
adscode

Sinop Üniversitesinde 40 personel açığa alındı

Sinop Üniversitesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 40 personelin açığa alındığı, 41 personel hakkında idari soruşturma ve inceleme başlatıldığı bildirildi.

Sinop Üniversitesinde 40 personel açığa alındı
Eğitim
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde görev yapan akademik ve idari personellerin FETÖ ile ilişkilerinin olup olmadığının araştırılmasına yönelik 5 kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kuruluğunu belirtti.

Söz konusu kurulun kendilerine ulaşan bireysel ya da kurumsal ihbarları, belge ve duyumları Olağanüstü Hal (OHAL) kanunu ışığında bir ön değerlendirmeden geçirdiğini vurgulayan Dalgın, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda elde edilen bilgiler ışığında haklarında iddialar bulunan personellerimiz hakkında idari işlemler başlatılmıştır. Değerlendirme kurulumuzca 30 öğretim elemanı ve 10 idari personel açığa alınmıştır. 8 öğretim elamanı için soruşturma, 22 elaman için ise inceleme başlatılmıştır. İdari personellerimizden de 4'üne yönelik soruşturma, 7'si hakkında inceleme başlatmış bulunmaktayız. İnceleme ve soruşturma süreçlerinin hukuka ve etik ilkelere uygun bir şekilde cereyan etmesi, masumiyet karinesinin ihlal edilmemesi ve kamu vicdanının rahatsız edilmeden bir sonuca varılabilmesi için rektörlük olarak gerekli hassasiyetin gösterileceğinden emin olunmasını isteriz."

Dalgın, üniversitede görevli toplamda 87 personel hakkında hukuki işlem başlatıldığını vurguladı.


AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)