adscode
adscode

Sıra yerine pilates topunda eğitim!

Sinop’ta bir ilkokulda başlatılan uygulamayla öğrencilerin derse daha rahat odaklanmaları için oturdukları sıra yerine “pilates topu” kullanılımaya başlandı.

Sıra yerine pilates topunda eğitim!
Eğitim
Sinop’un Türkeli ilçesindeki  Cumhuriyet İlkokulunda, öğrencilerin derslere daha rahat odaklanmalarını sağlamak  için, sıra yerine “pilates topu” kullanılmaya başlandı. Okulun bir sınıfında başlatılan uygulamayla, özellikle dikkat  eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan öğrencilerin derslere daha rahat odaklanmaları amaçlanıyor.
 
Sınıf Öğretmeni Emre Gülcan, öğrencilerin sınıf içerisinde uzun süre hareketsiz durarak dersi dinlemelerinin  zor olduğunu ifade etti. Ders esnasında hareketsiz duran öğrencilerin dikkatlerinin başka yönlere kaydığını anlatan Gülcan, uzmanların tavsiyesiyle daha önce bazı okullarda yapılan uygulamayı kendi okullarında da hayata  geçirdiklerini dile getirdi.
 
Uygulamayı hayata geçirmeden önce psikologlardan görüş alarak bu  konuda yayımlanmış bilimsel makaleleri okuduklarını vurgulayan Gülcan, şöyle  konuştu: “Söz konusu uygulama uzmanların önerisiyle daha çok dikkat eksikliği  ve hiperaktivite bozukluğu yaşayan öğrencilere yönelik yapılıyor. Uygulamayla birlikte sınıfımızdaki öğrencilerde bazı değişiklikler  gördük. Mesela öğrenciler dik oturmak zorunda kaldıkları için el yazıları  güzelleşmeye başladı. ” Gülcan, uygulamanın öğrenciler üzerinde olumlu etki yapmaya başladığına işaret ederek, “Mesela pilates toplarını uygulamaya başladıktan sonra, özellikle devamsızlık sayısı çok azaldı” dedi.

Vatan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)