adscode
adscode

Sırbistanlı öğrencilerden Türkiye'ye ziyaret

Tuna'dan Anadolu'ya Türkçe Araştırma ve Geliştirme Projesi kapsamında Sırbistanlı öğrenciler, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'yı ziyaret edecek.

Sırbistanlı öğrencilerden Türkiye'ye ziyaret
Eğitim
Güncelleme : 02-Sep-22 12:17

Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) "Tuna'dan Anadolu'ya Türkçe Araştırma ve Geliştirme Projesi", Türkçe öğrencilerini Gaziantep'te ağırlıyor.

Yapılan açıklamaya göre, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki YEE'de Türkçe öğrenen farklı yaş ve meslek gruplarından 20 öğrenci, enstitü ile Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) iş birliğinde düzenlenen proje kapsamında Türkiye'ye geldi.

Belgrad YEE Koordinatörü Dinser Şahin ve GAÜN Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özpay koordinesinde gerçekleştirilen projenin yürütücülüğünü ise Doç. Dr. Yakup Yılmaz ile Dr. Önder Çangal üstlendi.

Türkçe öğrenen Sırbistanlı öğrencilerin öğrendikleri dilde pratik yaparken Türk kültürünü yakından tanıma imkanı da bulduğu programın katılımcıları sabahtan öğlene kadar GAÜN TÖMER'de yazma ve konuşma dersleri yaparak Türkçelerini geliştiriyor.

Kültürel programlar 14 gün devam edecek

Öğrenciler 14 gün sürecek proje kapsamında düzenlenen kültürel programlar sayesinde Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'nın önemli yerlerini ziyaret ederek, gelenek ve göreneklerini öğreniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen proje yürütücüsü Dr. Önder Çangal, Sırbistan ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin son yıllarda önemli bir mesafe aldığını ifade etti.

Çangal, Türkçe öğretimi faaliyetlerine projenin yansımalarının olumlu olduğunu aktararak, her yaştan Sırbistanlının çeşitli gerekçelerle Türkçe öğrenmeyi seçtiğini kaydetti.

AA

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)