adscode
adscode

Şişli Belediyesi 14 lise öğrencisini Belçika’ya gönderdi

Şişli Belediyesi, Avrupa Birliği hakkında bilgi edinmek isteyen 14 lise öğrencisini Belçika’ya gönderdi. Şişlili öğrenciler, seyahatleri süresince merkezi Brüksel’de bulunan Avrupa Komisyonu başta olmak…

Şişli Belediyesi 14 lise öğrencisini Belçika’ya gönderdi
Eğitim
Şişli Belediyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü ortaklığıyla 11 liseden 1.150’nin üzerinde öğrenciye Avrupa Birliği bilgilendirme seminerleri düzenlendi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında gerçekleşen seminerlerde, “Avrupa hakkında neler biliyoruz?”, “Avrupa Birliği nedir”, “AB’ye girmek Türkiye için iyi midir?”, “AB neler yapar?”, “AB’nin amaçları” gibi konular ele alındı.

Program sonunda eğitmenlerin değerlendirmesiyle Avrupa Birliği’ne merak duyan 14 lise öğrencisi Şişli Belediyesi’nin düzenlediği Brüksel seyahatine seçildi. Bu kapsamda Belçika’ya gidecek öğrenciler Avrupa Komisyonu Ziyaretçi Merkezi’ni, AB Parlamentosu’nu, Belçika Kraliyet Sarayı’nı, T.C. Brüksel Başkonsolosluğu’nu, NATO Brüksel Merkezi’ni ziyaret edecek ve Saint-Josse-ten-Noode'un Belediye Başkanı olan Türk kökenli Emir Kır ile bir araya gelecek. Aynı zamanda öğrenciler, Grand Place Meydanı, Karikatür Müzesi, Cinquantenarie Parkı ve Atomiun’umda kültür turuna katılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)