adscode
adscode

Şişli MYO’da dayanışma var

Şişli Meslek Yüksekokulunda 2. Sınıf Adalet öğrencileri sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlikle 2017-2018 yılında Adalet Programına yerleşen ve eğitiminde zorlanacak öğrencilere…

Şişli MYO’da dayanışma var
Eğitim
Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin kendi imkanlarıyla toplumla bütünleşebilmeleri ve topluma entegrasyonlarının daha hızla sağlanması amaçlıyla Sosyal Sorumluluk projesi adı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Adalet Programı örgün öğrenim öğrencilerin bu yılki sosyal sorumluluk projesi ise “Adalet Bursu” olarak hayat geçti. Maslak Yerleşkesinde düzenlenen etkinlikle elde edilen gelir, 2017-2018 yılında Adalet Programına yerleşen ve eğitiminde maddi olarak zorlanacak öğrencilere burs olarak verilecek. Bursu verilecek öğrencilerin, çoğunluğu öğrencilerden oluşturulan bir komisyonla belirlenmesi planlanıyor.

Proje ile amaçlanın öğrencilerin toplumla kaynaşması ve topluma karşı borçlarını ödeyebilecekleri faaliyetler içinde yer almalarını sağlamak olduğunu belirten Şişli Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğretim Görevlisi İzzet Otru, “Bu yılki sosyal sorumluluk projesi kapsamında Adalet Programında, adalet temasına yönelik bir iş yapma kaygısı duymadık. Önemli olan birilerine dokunabileceğimiz ölçüde yardımcı olabilmekti. Önümüzdeki yıl eğitiminde maddi ve manevi olarak zorlanacak öğrencilerin en azından bir takım eksiklerini, yine öğrencilerin kapatabilmelerini sağlamayı amaçladık” dedi. Bir öğrenciye burs vermenin ve eğitimine katkıda bulunmanın zor ve külfetli bir iş olduğuna dikkat çeken Otru, “Öğrencileri kendi başlarına burs vermeleri mümkün değil. Bir araya geldiklerinde bir öğrenci için dahi olsa bunu yapabileceklerini görmelerini istedik. Dayanışabilmelerini ve birlikte dayanışarak başka insanlara yardımcı olabileceklerini gördüler. Proje yüzde 90 öğrencilerin fikriydi. Biz küçük rötuşlar yaptık” diye konuştu.

Geleceğe dönük proje

Adalet Programının ilk sosyal sorumluluk projesini geçen yıl gerçekleştirdikleri anlatan Otru, “Geçen yıl sosyal sorumluluk projesi kapsamında iki farklı proje yapıldı. LGBTİ bireylerin karşılaştığı hak ihlalleriyle ve bunlarla mücadele yollarıyla, çocuk istismarı ve bununla mücadeleye dönük bir proje hayata geçirildi.Bu etkinliklerde hukukçular psikologlar ve aktivistler birlikte yer aldı. Geçen yılki etkinlikler, bu yılki gibi geleceğe dair projeksiyon tutan etkinlikler değillerdi. Bu yıl yapılan projenin önümüzdeki yıl da devam ettirilmesi planlanıyor. Bu sosyal sorumluluk projelerinden gelecek gelirin niteliğine göre bursun niteliği ve bursa hak kazanacak kişi sayısı değişiklik gösterecek. Bu yüzden gelecek yıl ne olur bilemiyoruz ama bu sene elde edilen gelirle bir ya da daha fazla öğrenciye gerekli yardım bursunun yapılması planlanıyor” dedi.

Etkinlikte LGTBİ öğrencilerin Anayasa’nın 10. maddesine “cinsiyet kimliği” ve “cinsel yönelim” ibarelerinin eklenmesi talebi de yer aldı.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)