adscode
adscode

Şişli'de 'İmam Hatip sınıfı' protestosu

ŞİŞLİ Talatpaşa Ortaokulu’nun bir sınıfının Feriköy İmam Hatip Ortaokulu’na bağlı imam hatip sınıfına çevrilmesine bazı öğrenci velileri tepki gösterdi.

Şişli'de 'İmam Hatip sınıfı' protestosu
Okullardan Haberler
Okul önünde toplanan yaklaşık 100 veli eylem yaptı. "AKP elini okulumdan çek", "Okuluma dokunma" sloganları atan veliler bir yandan da imza kampanyası düzenledi.

Velilerden Ayşe Turgut, imam hatip sınıfına karşı olduğunu belirterek "Devlet okulu devlet, imam-hatip imam hatip okuludur. Karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Devlet okullarında gayrimüslim de okuyor, herkes okuyor. Herkese açık bir okul olduğu için herkes orada okuyor. Onun için devlet okulu demişler. Ancak imam hatibin açılmasının sebebi okulları tamamen imam-hatip okuluna çevirmek içindir. Sonuna kadar direneceğiz, mahkemelere kadar gideceğiz. Sonuç alamazsak İl Milli eğitim Müdürlüğü’ne gideceğiz, AİHM’e gideceğiz. Hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

UYGULAMAYA SON VERİLSİN
Eylemciler daha sonra, "Mahalleme parkıma okuluma dokunma" ve "Okul içinde okul istemiyoruz", sloganlarıyla Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından ilçe milli eğitim müdürlüğü önünde toplanan eylemciler adına yapılan basın açıklamasında, uygulamanın öğrenci ve velilerden habersiz yapıldığı belirtildi . Açıklamada, "Bu uygulamaya derhal son verilmelidir. Talatpaşa velileri topladıkları imzalarla okulların imam-hatibe dönüştürülmemesini istemektedirler" denildi.
Açıklamanın ardından grup adına seçilen 5 veli, topladıkları yaklaşık bin 500 imzayı, Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne girerek yetkililere verdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)