adscode
adscode

“Sizce Dünya’yı Temizlemenin Vakti Gelmedi mi?”

“Sizce Dünya’yı Temizlemenin Vakti Gelmedi mi?” adlı etkinlikte Düzce Üniversitesi öğrencileri, Konuralp’in tarihi zenginliklerinden olan Kırk Basamaklarda çevre temizliği gerçekleştirdi.

“Sizce Dünya’yı Temizlemenin Vakti Gelmedi mi?”
Eğitim Vitrini
Genç TEMA Topluluğu ve Düzce TEMA Vakfı İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen  “Sizce Dünya’yı Temizlemenin Vakti Gelmedi mi?” adlı etkinlikte Düzce Üniversitesi öğrencileri, Konuralp’in tarihi zenginliklerinden olan Kırk Basamaklarda çevre temizliği gerçekleştirdi.
  

Etkinliğe; Genç TEMA Topluluğu önderliğinde Düzce Üniversitesi Cumayeri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile AR-GE Topluluğu, Bilişim ve Teknoloji Topluluğu, YEŞİLAY Topluluğu, Radyo ve Sinema Topluluğu ile diğer topluluklardan yaklaşık 85 öğrenci katıldı.

Etkinlik kapsamında bir araya gelen TEMA Vakfı üyeleri ve öğrenciler çevre duyarlılığına olan hassasiyetlerini bir kez daha ortaya koyarak, tüm Düzce’nin uykuda olduğu bir Pazar sabahı önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı.

Etkinlikle ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Cumayeri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve TEMA Vakfı Düzce İl Temsilcisi Oğuzhan Kendirli, “Etkinliğimizi, genç arkadaşlarımızla birlikte Konuralp Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdik. Bu çalışmamızla, gençlerimize insanların doğayı ne kadar kirlettiğini ve çevremizdeki değerli alanlara ne kadar zarar verdiğimizi göstermeyi hedefledik.” diyerek çevre duyarlılığıyla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.

Konuralp Antik Tiyatrosu’ndaki temizlik çalışmasının ardından Mamure Köyü ile İstilli Köyü arasındaki bağlantı yolunda ve Aydınpınar yolu üzerinde çift taraflı temizleme çalışmalarının olacağını belirten Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli bir diğer amaçlarını, öğrenci topluluklarının birbirleriyle tanışmaları ve doğadaki güzellikleri yakından görmeleri şeklinde açıklayarak onların, bu görevi gerçek anlamda benimsediklerini sözlerine ekledi.

Öğr. Gör. Oğuzhan Kendirli, “Çalışmalarımıza destek veren Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ile özellikle tüm etkinlik boyunca bizleri gönülden destekleyen Üniversitemize ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İdris Şahin’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hasan Mutlu’ya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Düzce Şube Müdürlüğü,  Düzce İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Düzce Kalem Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Çevre Derneği’ne teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

Vakıf olarak nasıl bir Düzce istedikleriyle ilgili düşüncelerini de paylaşan Kendirli, “Düzce’de özellikle kış aylarında yaşanan hava kirliliği ve Melen Çayı’nın durumu gibi çevresel konularda, halkımızın TEMA Vakfı’nın arkasında olmalarını rica ediyoruz. Biz gerçek anlamda doğa için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Gönüllülere ve desteğe ihtiyacımız var. Yaptığımız çalışmaların halkımızın desteği ile daha etkili olacağına inanıyoruz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)