adscode
adscode

SMA'lı bebek için yardım toplanıyor

SMA TİP1 ölümcül kas hastası Mustafa Yağız Avcı için çeşitli mecralarda yapılan kampanyalarla yardım toplanmaya çalışılıyor.

SMA'lı bebek için yardım toplanıyor
Türkiyeden Haberler

Urfanatik Yazarı, Mehmet Sırrı Aygün SMA TİP1 ölümcül kas hastası Mustafa Yağız Avcı için "Mustafa Yağız Avcı!" başlıklı köşe yazısı kaleme aldı. 

Aygün yazısında şunları kaydetti: 

"Yağız, Şanlıurfa Barosuna kayıtlı iki çocuklu avukat anne ve babanın küçük oğlu. İki buçuk aylıkken kendisine SMA(Spinal Muskuler Atrofi) Tip1 ölümcül kas hastalığı teşhisi konuldu. Şu anda dört aylık, altı aydan önce yapılan tedavide %98 iyileşme umudu var. Orana baktığımızda neredeyse iyileşmesine kesin gözüyle bakabiliriz.

2020 yılı verilerine göre ülkemizde 1.500 SMA hastası var. Her yıl 150 bebeğin SMA ile dünyaya geldiği öngörülüyor. Unutmayalım ki her şey, bir sabah, normal bir güne başladığımızı sandığımızda başlıyor ve Yağız gibi SMA’ lı bir çocuğa sahip olmayacağımızın hiçbir garantisi yok…

Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Avukatların öncülüğünde çeşitli etkinliklerle tedavi için gerekli olan 32.000.000TL toplanmaya çalışılıyor. Özellikle sosyal medyada her akşam canlı yayın yapılıyor ve bağış toplanmaya çalışılıyor. Gerçekten ortada büyük bir özveri var ancak gördüğüm kadarıyla sürekli belli bir çevre dahil olduğundan dolayı bir tıkanma söz konusu. Şu da var ki canlı yayına dahil olmak isteyen herkese söz hakkı veriliyor. Bu nokta da elimizi biraz daha taşın altına koymalıyız.

Bu yazıyı kaleme aldığımda toplanan yardımlar, gerekli olan paranın %25’ i civarındaydı. Halen 24.000.000TL civarında eksik var. 24.000.000TL az bir para değil ama toplanması zor bir miktar da değil. Tüm cep telefonu operatörlerinden "Bağış yazıp 1976’’ ya mesaj attığımızda 20TL bağışta bulunabiliyoruz. 1.200.000 kişi kalan miktar için birer tane mesaj gönderirse kalan miktara ulaşılır. 2.400.000 kişi ortak olarak birer mesaj gönderirse kalan miktara yine ulaşılabilir. Biraz daha kolay bir hesap yapayım 240.000 kişi 5’ er tane mesaj gönderirse kalan miktara yine ulaşılabilir. Bizlere düşen yardım kampanyasını Şanlıurfa dışında ülke geneline duyurmak.

Umarım bu yazı, Yağız’ a umut ışığı olur ve bir an önce tedavi olup sağlığına kavuşur."

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)