adscode
adscode

Sömestr Tatili Nasıl Değerlendirilmeli?

Yeni bir sömestr tatili daha başladı. Yarıyıl tatilinin bazı amaçları var.

Sömestr Tatili Nasıl Değerlendirilmeli?
Eğitim
Yeni bir sömestr tatili daha başladı. Yarıyıl tatilinin bazı amaçları var. Hem çocuklara bir dinlenme, hem de onlarla birlikte ailelere bir değerlendirme ve yeni döneme hazırlık olanağı sağlıyor.

Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Gülçin Karadeniz sömestr döneminde aileler ve çocuklar için önerilerde bulunarak; "Çocukların tatili eğlenerek, dinlenerek, hem psikolojik gelişimlerini hem de zihinsel gelişimlerini olumlu etkileyecek bir şekilde geçirmeleri önemlidir.

Tatil, çok yoğun geçen okul döneminden sonra daha çok keyif alınan aktivitelere zaman ayırmaktır. Tatil programı yapılırken çocukların istekleri ve ihtiyaçları ilk sırada göz önüne alınmalıdır.

Aslında en önemlisi bu planlar yapılırken, çocukların küçük yaşlardan itibaren sosyalleşmeye başladıklarını unutmayıp, grupların içinde yer alabilecekleri, takım halinde hareket etmenin önemini anlayabilecekleri aktivitelere öncelik tanımaktır. Özellikle resim yapmak hem çocukların hayal güçlerini geliştirir hem de dinlenmelerine yardımcı olur" dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)