adscode
adscode

Sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) sorumluluk sınavlarının okulların açıldığı aynı hafta içerisinde yapılacağı bildirildi.

Sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak?
Sınavlar
Bakanlık tarafından illere gönderilen genelgede, 2014-2015 ders  yılının 12 Haziran'da sona erdiği, başarılı olanların üst sınıfa geçtiği, son  sınıfta başarılı olanların ise mezun olduğu belirtildi. 
 
Genelgede, bakanlığa ulaşan öğrenci ve veli taleplerinde, bazı  öğrencilerin gerekli başarıyı yakalayamadıkları, bu durumun da özellikle  yükseköğretime devam etmeye hak kazanan son sınıf öğrencilerinin mağduriyetine  yol açabileceğinin ifade edildiği aktarıldı. 
 
2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlangıç tarihinin 28 Eylül  olarak değiştirildiği anımsatılan genelgede, bu nedenle sorumluluk sınavlarının  okulların açıldığı aynı hafta içerisinde yapılacağı kaydedildi. 2015-2016 eğitim  ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son  sınıf öğrencilerinden sorumluluk sınavlarında tek dersi kalanlar için sorumluluk  sınavları bitiminde aynı esaslara göre bir sınav daha gerçekleştirilecek. 
 
Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı doğrultusunda,  2015 ÖSYS'de kayıt hakkı kazananların kayıtları en son 6 Ekim'e kadar  yapılacağından, diplomaları en geç 5 Ekim'e kadar düzenlenecek. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)