adscode
adscode

Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Atama Sorunu TBMM'de

Sosyal Bilgiler öğretmenlerinin atama konusunda yaşadıkları sıkıntılar ve bu nedenle uğradıkları mağduriyetler soru önergesine konu edildi.

Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin Atama Sorunu TBMM'de
Eğitim
CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Mahmut Tanal'ın TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi.
 
Konuyu gündeme getiren Milletvekili Av. Mahmut TANAL tarafından verilen soru önergesinde, binlerce Sosyal Bilgiler Öğretmeninin atama konusunda yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekilerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından konuya ilişkin olarak aşağıdaki sorulara cevap verilmesi istendi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
                          ANKARA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98 ve T.B.M.M içtüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.
 Av. Mahmut TANAL
İstanbul Milletvekili

Binlerce mezunu olan Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin atama konusunda yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması zorunluluğu doğmuştur.

1- 2002 yılından önerge tarihine kadar, her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç Sosyal Bilgiler Öğretmeninin ataması gerçekleştirilmiştir?
2- Önerge tarihi itibariyle atama bekleyen kaç Sosyal Bilgiler Öğretmenleri vardır?
3- 2014 yılında kaç Sosyal Bilgiler Öğretmeninin ataması gerçekleşecektir? Bakanlık olarak atanacak öğretmen sayısının artırılması düşünülüyor mu? Düşünülüyor ise atanacak öğretmen sayısı ne kadar olacaktır?
4- 2014 Mart ayında öğretmenler için ne kadar atama yapılacaktır? Bu atamada Sosyal Bilgiler Öğretmenleri için ne kadar kontenjan ayrılacaktır?
5- Bakanlık olarak Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin kadrolarının ayrılması ve ders saatlerinin artırılması düşünülüyor mu? Bakanlık olarak böyle bir çalışmanız var mı? Varsa bu çalışmanız ne aşamadadır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)