adscode
adscode

Sosyal İnovasyon Fikirleri Çözüm Kumbarası İle Yola Çıktı

ONLINE ALIŞVERİŞLER ÜZERİNDEN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE DESTEK SAĞLAYAN ‘YUVARLA' BİRİNCİ SEÇİLDİ

Sosyal İnovasyon Fikirleri Çözüm Kumbarası İle Yola Çıktı
Türkiye'den Haberler
Sosyal inovasyon fikirleri 'Çözüm Kumbarası' ile hayat buluyor Gençlerin teknolojiyi kullanarak, toplumsal faydayı odağına alan ve hayatı kolaylaştıran iş çözümleri geliştirmelerini amaçlayan Çözüm Kumbarası'ndan kazananlar belirlendi. Online alışverişlerden sivil toplum örgütlerine destek sağlayan 'Yuvarla' birinci, duruş bozukluklarını önlemeyi amaçlayan giyilebilir sağlık cihazı 'Pao' ikinci ve yerel bir kitlesel fonlama platformu olan 'Fongogo' üçüncü seçildi.

Gençlere, proje geliştirme eğitimleri, işbirliği fırsatları, mentorluk ve yatırım desteği sunarak iş çözümlerini hayata geçirmede gerekli tüm aşamalarda destek olan Intel Çözüm Kumbarası'nda final heyecanı yaşandı. Türkiye'nin en kapsamlı sosyal inovasyon projesi olarak gösteren Çözüm Kumbarası kapsamında bir yü boyunca 6 Ude, 6 üniversite ziyaret edilerek 1.665 genç ile buluşuldu. Ashoka, Endeavor ve Galata İş Melekleri (GBA) işbirliğiyle hayata geçiren projede, daha iyi bir toplum ve gelecek için teknoloji kullanımıyla toplumsal faydanın sağlandığı yenilikçi iş çözümlerinin üretilmesi amaçlandı. Finalde, son 10 proje arasından en iyi üçü jüri tarafından belirlendi.

Online alışverişler üzerinden sivil toplum örgütlerine destek sağlayan ve kâr amacı gütmeyen 'Yuvarla' birinci, duruş bozukluklarını önlemeyi amaçlayan giyilebilir sağlık cihazı 'Pao' ikinci ve MENA-CIS bölgesini kapsayan vizyonla hareket eden yerel bir kitlesel fonlama platformu olan 'Fongogo' ise üçüncü seçildi. Birinci proje 25 bin TL, ikinci 15 bin TL, üçüncü ise 10 bin TL destek almaya hak kazandı. 'Artık gelişenlerden de inovasyon çıkmaya başladı' Projelerin tanıtımında konuşan Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, bugüne kadar hep gelişmiş ülkelerden çıkan inovasyonun, son yularda artık gelişmekte olan ülkelerden de çıkmaya ve dünyaya yaymaya başladığını vurguladı. İldeniz, Türkiye'nin sahip olduğu genç nüfusun önemli bir inovasyon potansiyeli taşıdığının altını çizdi. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın da Çözüm Kumbarası'nın sosyal inovasyon ve girişimcilikte yarattığı farka dikkat çekerek, "Proje diğer oluşumlardan farklı olarak çok yönlü bir birliktelik sunuyor ve girişimci adaylarımızın fikirlerinin gelişimine katkı sağlayacak tüm destek ve yönlendirmeleri bir arada sunarak yüksek fayda sağlıyor" dedi.

“Dünyadaki tüm toplumların geleceğine yatırım yapıyoruz”

Türkiye’de gerçekleştirilen en kapsamlı girişimcilik ve sosyal inovasyon destek projesi olma özelliği taşıyan Çözüm Kumbarası’nın ödül alan ilk üç projesinin basın toplantısında bir konuşma yapan Intel Yeni Teknolojiler Bölümü Dünya Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz; bugüne kadar hep gelişmiş ülkelerden çıkan inovasyonun, son yıllarda artık gelişmekte olan ülkelerden de çıkmaya ve dünyaya yayılmaya başladığını vurguladı. İldeniz, Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfus ile önemli bir inovasyon potansiyeli taşıdığının ve sosyal inovasyon projeleri ile daha iyi bir geleceğin bizleri beklediğinin altını çizdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)