adscode
adscode

Sosyal psikolojinin kurucularından Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı sabaha karşı hayatını kaybetti. Prof. Dr. Kağıtçıbaşı'nın vefatı bilim dünyasını yasa boğdu.

Sosyal psikolojinin kurucularından Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı hayatını kaybetti
Türkiyeden Haberler
Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı kimdir?

Çiğdem Kağıtçıbaşı TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi ve Bilim Akademisi üyesidir. AÇEV’in kurucularındandır. International Association for Cross-Cultural Psychology’nin ilk kadın Başkanı ve Onur Üyesi, International Union of Psychological Science ile International Social Science Council’ın Başkan Yardımcısı’dır. Uluslararası Uygulamalı Psikoloji Kuruluşu ve Amerikan Psikoloji Kuruluşu’ndan ‘Uluslararası Psikolojinin Gelişimine Üstün Katkı Ödülü’ aldı. Teorik ve uygulamalı araştırmaları sosyo-kültürel bağlamda insan gelişimi, eğitim, kadın ve aile üzerinde odaklanmıştır. Çoğu yurt dışında basılmış 33 kitabı ve 222 makalesi vardır. KOÇ-KAM Direktörü ve Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğretim üyesidir.

AÇEV'den başsağlığı mesajı:

BAŞIMIZ SAĞOLSUN 

‎Vakfımızın kuruluşunda ve gelişmesinde değerli katkıları ve üstün hizmetleri olan, Kurucu Üyemiz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı'nı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içerisindeyiz. 

Sosyal / kültürel psikoloji ve kültürlerarası psikoloji alanlarında dünyanın önde gelen bilim insanları arasında yer alan Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı; önce Boğaziçi Üniversitesi, sonra Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi Kurucu Üyesi ve UNESCO Kürsü Sahibi olarak bilim dünyasına değerli katkılar sunmuş, akademik çalışmaları ulusal ve uluslararası pek çok bilim ödülüne layık görülmüştür. 

AÇEV tarihi içinde yer alan tüm çalışmaların temel taşlarından biri olan, yaşamı boyunca bilimi, öğrenmeyi ve öğretmeyi her şeyin üstünde tutan ve mütevazı kişiliği ile öğrencilerine ve hepimize örnek olan Çiğdem Hoca'mızın aramızdan ayrılışı, Vakfımız ve Türk bilim dünyası için büyük bir kayıp olmuştur. AÇEV'in kuruluşundan bu yana, bilim ve hizmet yolunda onunla birlikte yürümenin ve yüzbinlerce kişiye eğitimle ulaşmanın ayrıcalığını yaşadık. 

AÇEV olarak, "İnsan kalitesini geliştirmek için hepimize düşen en önemli görev eğitime yatırım yapmaktır," sözlerini hatırımızda tutarak, Sevgili Çiğdem Hoca'mızı her zaman sevgi, saygı ve minnetle anacağız. 

Bugün yazdıklarımızın, onu anlatmaya yetmeyeceğini biliyoruz. Bizlere emanet ettiği görev bilinci ve bilim ışığını gelecek kuşaklara aktarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bize öğrettiklerini anılarımızda saklı tutarak, açtığı yolda ilerleyeceğiz. 

Hepimizin başı sağolsun.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)