adscode
adscode

Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak?

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atanacak. Peki sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen başvuru şartları…

Sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan öğretmen alımı için adaylar, sözleşmeli öğretmen alımının ne zaman gerçekleştirileceğini araştırmaya başladı. Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak. Peki sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? Sözleşmeli öğretmen başvuru şartları neler? Tüm detaylar haberimizde...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?
Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan 14 bin ücretli öğretmenin yerine sözleşmeli öğretmenler atamayı planlıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk sözleşmeli öğretmen alımının gelecek yılın şubat ayında yapılacağını bildirdi.

Bakan Yılmaz, TRT Haber'de katıldığı programda yaptığı açıklamada, bir dönem sözleşmeli öğretmen alımı yapıldığını ancak bu öğretmenlerin daha sonra kadroya alındığını anımsattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderilen öğretmenlerin çoğunluğunun, eş durumundan ya da mazeret nedeniyle tayin istediğini anlatan Yılmaz, Marmara Bölgesi'nin de en fazla öğretmen açığı bulunan bölge olduğunu vurguladı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ŞARTLARI NASIL OLACAK?
Başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. Yüz yüze görüşmelerde aday, hem mesleki yetkinliği hem de öğrencilere aktarabilecekleri açısından değerlendirilecek.

Bakanlık, sözleşmeli öğretmen sürecini, Şubat atamalarını beklemeden yaz aylarında başlatmayı planlıyor. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor.

Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak. Ardından kadroya alınacaklar. Sözleşmeli öğretmenler 3 yıl da kadrolu olarak çalıştıktan sonra tayin isteyebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturmalar tamamlanan kadrolu öğretmenlere ilişkin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)