adscode
adscode

Sözleşmeli öğretmen mülakatı Meclise taşındı

Danıştay’ın sözleşmeli öğretmen ataması yönetmeliğindeki komisyonlarının oluşumuna ilişkin hükme yürütmeyi durdurma kararı Meclis gündemine taşındı.

Sözleşmeli öğretmen mülakatı Meclise taşındı
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir soru önergesi veren CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Danıştay kararının 13 Nisan’da alındığını, sözleşmeli öğretmen alımı için mülakat sürecinin ise 24 Nisan’da başlayıp 13 Mayıs’ta sona erdiğini ifade ettiği önergede “Kararın alındığı tarihten sonra komisyonların kurularak sözlü sınav yapılması hukuka aykırılık teşkil etmiyor mu? Bakanlık söz konusu mahkeme kararını uygulamayı düşünüyor mu?” diye sordu.

MAĞDURİYETLERİ NASIL TELAFİ EDECEKSİNİZ

Bakanlığın komisyonlarla ilgili nasıl bir çalışma yapacağını da soran İrgil, ayrıca şu ifadelerde bulundu: “Hukuka uygun olmadığı Danıştay tarafından da karara bağlanan, güvenilirliklerine dair şüpheler bu mahkeme kararıyla da onanan mülakat komisyonlarının bugüne kadar verdiği düşük puanlar nedeniyle atanamamış olan mağdur öğretmenlerle ilgili Bakanlığın bir değerlendirmesi olacak mıdır? Bakanlık geçmişe dönük mağduriyetlerin telafisini nasıl sağlayacaktır?”

BU HUKUKSUZLUĞA NASIL GÖZ YUMAR

TBMM Eğitim Komisyonu üyesi olan Ceyhun İrgil, 29 Haziran’daki Bakan Yılmaz’ın “Üzerinde durduğumuz konu, daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması” açıklamasını da hatırlatarak “Bakan, Danıştay kararından haberdar mıydı?” diye sordu.
Mülakatlara giren adayların gerek komisyonlardaki torpil, gerekse soruların ilgisizliğine ilişkin tartışma yaratan iddialarını Yılmaz’ın bugüne kadar her defasında bertaraf ettiğini belirten İrgil, “İlk kez bir ay önce daha objektif kriterlerden söz ettiğine göre Bakan ya Danıştay kararını görünce bu sözü söyledi ya da farkında olduğu hukuksuzluğa daha fazla dayanamadı. Öyle ya, bir hukuk adamı bu hukuksuzluğa nasıl göz yumar” dedi.

BAKAN, HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI

CHP’li İrgil, “Gerek komisyonda, gerekse Genel Kurul’da Bakan Yılmaz hukuk adamı olduğunu, kendi döneminde mahkeme kararlarının uygulanacağını defalarca söyledi ve biz de kendisine güvendik” diyerek ekledi:
“Şube müdürleri atamasına ilişkin yürütmeyi durdurma yönünde kazanılan davalara karşın, hatta Danıştay’dan MEB’in itirazının reddi kararı çıkmasına karşın atamaları yeniden değerlendirme sözü veren Bakan sözünü yerine getirmeyerek hayal kırıklığı yarattı. Beklentimiz hukuk adamının sözünü yerine getirmesiydi. Bakanın iyi niyetinden şüphe etmek istemiyoruz ancak o halde Bakanlıkta kötü niyetli olanlar kim, neden bu bürokratlar hala orada ve neden Bakan’ın aleyhine çalışıyor? Danıştay kararı göstermiştir ki, sözleşmeli öğretmen atamasında da birçok adayın hakkı yendi. Bakan bu mülakat haksızlığını gidermelidir.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)