adscode
adscode

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER İŞİ İLE EŞİ ARASINDA KALIYOR!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, sosyal medya hesabından sözleşmeli öğretmenlerin aile birliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER İŞİ İLE EŞİ ARASINDA KALIYOR!
Sendikalar
Güncelleme : 22-Mar-19 12:44

Toplumun temelinin aile olduğunu belirten ÖĞRETİCİ sözleşmeli öğretmenlerin de aile birliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

"Daha önce sözleşmeli öğretmenlik uygulaması 2011 yılında yayınlanan 632 sayılı KHK ile son bulmuş ve tüm sözleşmeliler kadroya geçirilmişti. Ancak daha önce denenmiş ve başarısız olmuş olan bu uygulama 2016 yılından itibaren tekrar uygulamaya konulmuştur. Sözleşmeli öğretmen olarak çalışanlar eşleri de sözleşmeli öğretmen ise aynı ilde buluşabiliyorlar fakat eşi farklı sektörlerde çalışıyor ise buluşamıyor. Bu durumda olan öğretmenlerimiz eşlerinden ve çocuklarından ayrı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Toplumun temelini aileler oluşturmaktadır. Ancak sözleşmeli öğretmenlerimiz eşinden ve çocuğundan ayrı olarak çalışmaya devam etmekte; işi ile eşi arasında bırakılmaktadır. MEB bu duruma sessiz kalmamalı, sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılması için sunduğumuz raporlar uygulamaya konularak sözleşmeli öğretmenlik tamamen kaldırılmalı ve öğretmenlerimiz arasındaki bu ayrım artık son bulmalıdır."

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)