adscode
adscode

Stephen Hawking yeni teorisini açıkladı

Teorik fizikçi Stephen Hawking, bilginin kara delikten geri dönüşüne dair bir mekanizma keşfettiğini duyurdu.

Stephen Hawking yeni teorisini açıkladı
Bilim Teknoloji
KTH Royal Institute of Technology'de konuşan ünlü fizikçi Stephen Hawking, Kara deliklerin içerisindeki bilginin, beklendiği gibi kara deliğin içinde değil, sınırındaki olay ufkunda saklanıyor olabileceğini söyleyen Hawking, kara deliğin içindeki bilgilerin bir tür holograma dönüştürüldüğünü öne sürdü. Kara deliğe düşen cisimlerin kaybolduğu ve ışığın bile kara delikten çıkamadığı bilinirken, kuantum mekaniklerine göre bilginin yok edilemeyeceğini öne süren bilim insanları konuya dair tartışmalarını sürdürüyor.

Hawking, alternatif evrenler olabileceğine dair de açıklama yaparak, deliğin yeterince büyük olması durumunda buralara geçiş yapılabileceğini, ancak bu evrene geri dönülemeyeceğini de bildirdi.

İsveç'in başkenti Stokholm'daki Kraliyet Teknoloji Enstitüsü'nde konuşan Stephen Hawking, "Eğer kara delikte olduğunuzu hissederseniz pes etmeyin, bir çıkış yolu var" dedi.  

"Kara deliğe düşen bilgi bir yerde belirmeli" diyen Hawking, bunun için iki yol olduğunu anlattı. Ünlü bilim insanı  "Bilgi, ya kara deliğin ucunda bir tür holograma dönüşüyor ya da alternatif evrende ortaya çıkıyor" diye konuştu.  
Stephen Hawking,  kara deliklerle ilgili alternatif tarihlerin varlığının bunun mümkün olabileceğini gösterdiğini.  

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)