adscode
adscode

STS yılda iki kez, tek oturumda yapılacak!

Yükseköğretim Kurulunca , Seviye Tespit Sınavı'nın Gazi Üniversitesi tarafından yılda iki kez, tek oturumda yapılacağı bildirildi

STS yılda iki kez, tek oturumda yapılacak!
Eğitim
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Seviye Tespit Sınavı'nın (STS) Gazi Üniversitesi tarafından yılda iki kez, tek oturumda yapılacağı bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, geçen haftaki Genel Kurul toplantısında 2017 Seviye Tespit Sınavları ile ilgili köklü değişikliğe gidildiği belirtildi.

Açıklamaya göre sınav, tıp doktorluğu, diş hekimliği ve öğretmenlik hariç olmak üzere, mühendislik, hukuk, Türkçe ya da Türk dili ve edebiyatı, beden eğitimi ve spor, veterinerlik, hemşirelik, fizyoterapi ve rehabilitasyon, ergoterapi ve diğer alanlarda Gazi Üniversitesince yılda iki kez yapılacak.

STS, 1 ve 2. aşaması birleştirilerek tek oturumda gerçekleştirilecek. Değerlendirmede, doğru sayısından yanlış cevap sayısının 4'te 1'i çıkarılarak, adayın testten aldığı ham puanlar bulunacak.

Sınav sonrası değerlendirme ve analizlerde veya itiraz sonucu incelenen bir testte hatalı soru bulunduğu takdirde, ilgili soru iptal edilerek kalan soru sayısı üzerinden değerlendirme yapılacak.

Sınavda başarılı olabilmek için 100 üzerinden en az 40 alınması gerekecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca tıp doktorluğu, diş hekimliği ve öğretmenlik alanında yapılan sınavlardaki uygulama aynen devam edecek.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)