adscode
adscode

Şubat Ayı Öğretmen Atamaları 11 Şubat'ta yapılacak

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmen atamalarıyla ilgili, “Başvurular 2-8 Şubat arasında yapılacak, onaylanması 2-8 Şubat 2016’da tamamlanmış olacak.

Şubat Ayı Öğretmen Atamaları 11 Şubat'ta yapılacak
Eğitim
2016 yılı şubat öğretmen atamasının ne zaman yapılacağını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı açıkladı. 30 bin öğretmen atamasının yapılacağı tarih 11 Şubat'ta gerçekleşecek.

ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI

Bakan Nabi Avcı yaptığı açıklamada 30 bin öğretmen atamasının 11 şubatta gerçekleşeceğini açıklarken atamalar için branş dağılımlarının ise 27 Ocak tarihinde gerçekleşeceğini de duyurmuştu.

ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Şubat ayı öğretmen atamaları için gerekli başvurular 2-8 Şubat tarihleri içerisinde gerçekleştirilecek.

2016 ŞUBAT ATAMASI KONTENJANLARI

Bakanlığımıa bağlı eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak ilk atama, yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama ve millî sporcuların ataması kapsamında Ek-1 Atama Yapılacak Alanlar ile Başvuruya Esas Olacak Taban Puan ve Kontenjan Listesinde belirtilen alanlarda 30.000 öğretmen kadrosuna atama yapılmak üzere başvuru alınacaktır.

ŞUBAT ATAMASI KONTENJANLARI 2016
 
Yapılan duyuruya göre en fazla öğretmen alımı yapılacak branşlar şöyle:
 
Bilişim Teknolojilerin 1208
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 2818
Fen Bilimleri/Fen ve Teknolojileri 1406
İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2014
İngilizce 3124
Matematik 1052
Okul Öncesi 1830
Rehberlik 1620,
Sınıf öğretmenliği 3292
Türk Dili ve Edebiyatı 1050
Türkçe öğretmenliği 1511
 
En az öğretmen alımı ise 1′er kişiyle Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Gemi Yapımı/Gemi Donatım, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Hayvan Sağlığı/Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı/Hayvan Sağlığı, Sanat ve Tasarım/Plastik Sanatlar alanlarında olacak.
 
ÖĞRETMEN ATAMA BAŞVURULARI İÇİN DİKKAT!
 

Adaylar, atama sayfasındaki “ilk atama”,”yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama” ve milli sporcuların ataması” şeklinde düzenlenmiş atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki elektronik başvuru formunu kullanarak 2-8 Şubat 2016 arasında başvurularını yapabilecekler.
Milli Eğitim Bakanı, atanan öğretmenlere verilecek oryantasyon eğitimlerini, öğretmenlerin isteklerine bağlı olarak bulundukları ya da atandıkları ilde alabileceklerini söyledi. 

Avcı, oryantasyon eğitimlerini alacak öğretmenlere deneyimli öğretmenlerin danışmanlık edeceğini belirterek, "Meslekte en az 10 yılı tamamlamış, öğretmenlerimizden danışman tayin ediyoruz. Öğretmenler değişik okul türlerinde değişik hocaların dersine girecek. Atamaları yapıldıktan itibaren maaşlarını almaya başlayacaklar. Eğitim süresince de maaşlarını alacaklar" dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)