adscode
adscode

SÜ’de, öğrencilerin kariyer planlamalarını destekleyecek protokol

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında, öğrenci ve mezun bireylerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla ‘İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

SÜ’de, öğrencilerin kariyer planlamalarını destekleyecek protokol
Üniversite

Protokolle; Üniversite bünyesinde oluşturulacak İŞKUR Kampüslerde, İŞKUR’da görevli iş ve meslek danışmanları aracığıyla öğrencilere işgücü piyasası, kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirme faaliyetlerinde bulunulacak. Ayrıca; öğrencilerin mesleki deneyimlerinin artırılması, teorik bilgilerin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olmayı amaçlayan işbaşı eğitim programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine katkı sağlanacak.

 

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy Rektörlük makamında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, yaklaşık 70 bin öğrenciye sahip Selçuk Üniversitesinin köklü bir üniversite olduğunu belirtti. Bu anlamda, İŞKUR’un deneyim ve tecrübelerini aktarmasına imkan sunacak bu protokolü oldukça önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Öğrencilerimizin iş hayatına atılmadan önce, tecrübe kazandırma adına doğrudan ilk elden kampüs içerisinde faaliyetlerini yürütmesine yönelik olan protokolümüz bizim için de bir avantaj olacak. Protokolümüzün, öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecinde ve sonrasındaki iş hayatına hazırlanma sürecinde önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üniversitemiz bünyesinde Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimiz de faaliyetlerine devam ediyor. Bu anlamda önemli bir protokol oldu. Protokol; Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezimizin yönlendirmelerine de katkı sağlayacak. Merkezimizi de bu protokol ile güçlendirmiş olduk. Öğrencilerimizin beklentileri; iş hayatına daha iyi şartlarda, iyi statülerde görevler elde etmek. Bunlara yönelik yönlendirmeleriniz bizim için kıymetli. Yer tahsis ettik ve bu yer üzerinden ortaya koyacağımız iş birlikleri umut ediyoruz ki öğrencilerimize büyük katkı sağlayacak. İnşallah daha kapsamlı, detaylı iş birlikteliğinde de yeni imzalar atarız. Protokolümüzün hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

 

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ise imzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “Bizim amacımız; İŞKUR olarak işveren ve işçimizi bir araya getirerek istihdam sağlamanın yanında üniversitedeki öğrencilerimizin hem öğrenim hem de iş hayatı sürecinde kendilerini hayata daha iyi hazırlanabilmelerini sağlamak. Bu süreçte kendilerine verilebilecek en büyük desteği sağlamak üzere sizinle bir araya geldik. Bu konuda hassasiyetiniz ve bu konuda vermiş olduğunuz destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah tüm öğrencilerimize ve tüm işsiz kardeşlerimize hayırlara vesile olsun.” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ve İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, ‘İŞKUR Kampüs Hizmetlerinin Sunulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü’nü imzaladı.

 

Törene, SÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Ahat da eşlik etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)