adscode
adscode

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

...

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Rektörü: Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı

Kuruluş tarihi: 1992

Bulunduğu il: Isparta

Akademik birimleri: Diş Hekimliği, Eczacılık, Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İlahiyat, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri, Tıp olmak üzere 14 fakültesi, 6 enstitüsü, 2 yüksekokulu, 4 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 80.683

Akademik personel sayısı: 324 profesör, 186 doçent, 535 Dr. öğretim üyesi, 526 öğretim görevlisi, 711 araştırma görevlisi olmak üzere 2282 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: KYK tarafından üniversiteye ayrılan kontenjanlara göre öğrencilere eğitim-öğretim yılı boyunca burs verilmekte. Üniversiteye ilk 15 tercihinde yer veren ve söz konusu programa en yüksek puanla yerleşen ilk üç öğrenciye kayıt yaptırmaları halinde lisans öğrenimleri süresince not ortalamalarını 2,5 altına düşürmemek kaydıyla YÖK Destek Bursu verilmekte. Ayrıca öğrenciler, kamu ve özel sektör kuruluşları, dernek, vakıf ve şirketler tarafından karşılıklı / karşılıksız verilen burs veya kredi imkânları var.

Yurt olanakları: Batı yerleşkesinde KYK’ya bağlı iki kız ve erkek öğrenci yurt binası ile Doğu yerleşkesinde yine KYK’ya bağlı bir kız yurdu bulunmakta. Isparta merkezde ise her bütçeye uygun apartlar var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus kapsamında 28 AB ülkesinin 200 üniversitesinin 150 bölümüyle 400 civarında anlaşması var. Bu kapsamda her yıl 200’den fazla öğrenci yurt dışında eğitime ve staja gitmekte. Üniversitede Farabi programı da etkin uygulanmakta.

Öğrenci kulübü sayısı: 100’ün üzerindeki öğrenci kulübü var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

“Neden SDÜ?”

14 Fakültesi, 2 Yüksekokulu, 4 Meslek Yüksekokulu ile geniş ve çeşitli bir yelpazede eğitim öğretim imkânı sunan SDÜ’de adaylar hem alanında uzman akademik kadroyla kaliteli bir yükseköğretim sürdürebilir hem de tarih ve doğa kenti Isparta’da sosyal ve kültürel hayatlarına zenginlik katabilirler. Üniversitemizin bulunduğu Isparta İli, Türkiye’nin yaşanabilir kentler sıralamasında ilk sıralarda yer almakta. Pek çok tarihi ve doğal güzelliklere sahip olan ilimiz, sosyal ve kültürel faaliyetler noktasında da yeterli ve gelişmiş bir şehirdir. Üstelik barınma ve ulaşım sorununun yaşanmadığı kentimizde öğrenciler, kolaylıkla eğitim- öğretimlerini sürdürebilmekte. Öğrencilerine ders yılı boyunca üniversitenin çeşitli birimlerinde kısmi zamanlı çalışma imkânı da sunan SDÜ, öğrenci dostu bir üniversitedir.

Üniversitemiz; Erasmus ve Mevlana programları ile hem öğrencilerimize hem de öğretim elemanlarımıza yönelik yurt dışı akreditasyon hizmetinde en seçkin üniversitelerden biridir. 5 bin dönümlük araziye kurulan yerleşkemizde, öğrencilerimizin ve personelimizin kolayca faydalanabileceği olimpik spor tesisleri, tenis kortu, futbol ve basketbol sahaları ve olimpik yüzme havuzu bulunmakta. Yamaç paraşütü, dağcılık, tiyatro gibi pek çok sportif, sanatsal ve kültürel alanda faaliyet veren seksenin üzerinde kulübümüz var.

İletişim bilgisi: http://w3.sdu.edu.tr/

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)