adscode
adscode

​SÜPER GENÇLERDEN SÜPER KAHRAMANLAR!

Liseliler, insanlığa yardım edecek kendi süper kahramanlarını yarattı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “4. Dünyayı Kurtaran Süper Kahraman Tasarım…

​SÜPER GENÇLERDEN SÜPER KAHRAMANLAR!
Üniversite

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İEÜ Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen yarışmada 123 katılımcı yer aldı. Yarışmada, birinciliği Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Kadri Demircan Kagel, ikinciliği Urla Özel Öbek Boğaziçi Temel Lisesi’nden Berkan Benli, üçüncülüğü de Selma Yiğitalp Anodolu Lisesi’nden Hilal Bayındır kazandı. 


 Birinci, Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi’nden Kadri Demircan Kagel 

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, birbirinden farklı karakterlerin öğrencilerin hayal gücüyle ortaya çıktığını, seçim yapmakta zorlandıklarını söyledi. Şiddet ve kaosun günümüzde süreklilik kazandığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özcan, “Gençlerimizin hayallerini insanlığa yardım edecek bir karakter yaratmalarını istedik. Böylece öğrencilerimiz tasarım dünyasına ilk adımlarını attılar. Yarışmamızda, süper güçler ve karakterlerin yanında kahramanların sorumlulukları da öne çıkıyor. Gençlerimiz, güncel ve tehlikeleri konu alan bir hikâye kurgusu eşliğinde insanlığa yardım edecek kendi süper kahramanlarını yarattı” dedi. 



İkinci; Urla Özel Öbek Boğaziçi Temel Lisesi’nden Berkan Benli

Yarışmada birinci olan Kadri Demircan Kagel, Araf Meleği adını verdiği tasarımında, şiddet görürken yaşamını yitiren kadın, çocuk ve hayvanlara ruhlarını geri verme amacı taşıdığını söyledi. Kagel, “Ruhları yeniden bağışlanan kişiler, yeniden doğmuş ve bir melek gibi dokunulmaz şekilde yeniden dünyaya iner. Yeniden dirilir ve dokunulmaz olduğu için istediği gibi yaşamaya devam eder” dedi. 


Üçüncü; Selma Yiğitalp Anodolu Lisesi’nden Hilal Bayındır

Dengenin koruyucusu ‘Custos Statera’ 
Yarışmada ikinciliği ‘Custos Statera’ adlı tasarımıyla alan Berkan Benli de, kahramanın dengenin koruyucusu olduğunu belirtti. Benli, tasarımının sol tarafının doğayı, sağı tarafının teknolojiye temsil ettiğini anlatarak, “Kahramanım bu iki kavramın birbirleri içerisinde dengede kalmasını sağlar. Sonsuzluğa uzanan bir cüsseye sahip” diye konuştu. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)