adscode
adscode

Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi

Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde daha önce müracaatı alınan Suriyeli öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığınca formasyon eğitimi verilmeye başlandı.

Suriyeli öğretmenlere formasyon eğitimi
Eğitim
İslahiye Geçici Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü Kasım Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı organizesinde ve UNİCEF işbirliğiyle Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde eğitim için başvuran Suriyeli 460 aday öğretmene 8 formatör öğretmen tarafından formasyon eğitimi verilmeye başlandığını söyledi.

Eğitimin 10 gün süreceğini kaydeden Tahiroğlu, seminerlerin akıllı tahtalarla verildiğini aktardı.

Kasım Tahiroğlu, Geçici Eğitim Merkezinde görevli Yunus Karadağ ve Ahmet İşlek'in koordinasyonuyla başlatılan eğitimin, İslahiye Anadolu Lisesi binasında yapıldığını kaydetti.

Eğitim süresi sonrasında yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verileceğini belirten Tahiroğlu, eğitimlerden geçmemiş olanlar ve bu sertifikayı almayanların geçici eğitim merkezlerinde öğretmenlik yapamayacağını dile getirdi.

Suriyeli kimya öğretmeni Teysir Bekri ise sınıf yönetimi, ölçme değerlendirme, eğitime giriş ve eğitim psikoloji dersleri aldıklarına dikkati çekerek, "Burada amaçlanan şey özellikle Suriyeli öğrencilerin daha iyi bir eğitim almalarıdır. Bu kapsamda öğretmenlerin de formasyon dersini almaları gerekiyor." dedi.

Bekri, Milli Eğitim Bakanlığına formasyon eğitimi için teşekkür etti.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)