adscode
adscode

Tanrıkulu, ders kitaplarını sordu

2014-2015 eğitim dönemi için basılan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" ders kitaplarında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları" başlığı altında verilen listede 12'nci cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ın…

Tanrıkulu, ders kitaplarını sordu
Eğitim
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2014-2015 eğitim dönemine ilişkin olarak basılan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi" ders kitaplarında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları" başlığı altında verilen listede 12'nci cumhurbaşkanı olarak Erdoğan'ın isminin yer aldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
"2014-2015 eğitim yılı için basılan "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi' ders kitaplarında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları' başlığı altında verilen listede henüz cumhurbaşkanlığı seçimi dahi yapılmamışken 12'nci cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan isminin yazıldığı iddialar doğru mudur?

Bu iddialar doğru ise, henüz seçimler yapılmamışken cumhurbaşkanı adayı olan bir kişinin cumhurbaşkanı olarak yazılmasının gerekçesi nedir?

Henüz seçimler yapılmamışken bir adayın adını cumhurbaşkanı olarak yazacak kadar kesin bilgiye nereden ulaşılmıştır? Seçim sonuçları Bakanlığınızca nereden bilinmektedir?

İddialar doğru ise Recep Tayyip Erdoğan'ın adının 12'nci cumhurbaşkanı olarak yazıldığı kitap sayısı kaçtır ve bu kitapların basım maliyeti kaç Türk Lirasıdır?"

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)