adscode
adscode

Tarih öğretmeninin hatalı dediği soru iptal edildi

İtiraz edilen AYT Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1’ testinin 33 numaralı sorusu iptal edildi.

Tarih öğretmeninin hatalı dediği soru iptal edildi
Eğitim

Antalya/Manavgat İpucu Elit Koleji Tarih Öğretmeni Mehmet Topçu 2019-YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) temel soru kitapçığındaki ‘Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1’ testinin 33 numaralı sorusunun hatalı olduğunu savunmuştu.

ÖSYM’nin “Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın 7-8 Ağustos 1921’de yayımladığı Tekalif-i Milliye Emirleri’nde Türk ordusunun hangi alandaki ihtiyacından bahsedilmemiştir?” şeklindeki 33. soruda doğru cevabı (E) şıkkı yani Haberleşme Aracı olarak belirttiğini kaydeden Topçu, “Tekalif-i Milliye Emirleri’ne bakınca 8. emrin içerisinde telefon, kablo, tel ibaresi geçmekte. Bu da haberleşmenin ispatıdır. Teyit etmek için kaynakları araştırdım, tezleri inceledim, tarihçilerle görüştüm. Hepsi aynı görüşte, sorunun yanlış olduğunu belirtiyorlar. Bu soruda verilen cevap şıklarından motorlu taşıt, silah ve cephane, kılık kıyafet ve insan gücü de emirler içerisinde yer alıyor. Yani cevap şıklarının hepsi doğru. O nedenle soru iptal edilmeli” demişti.

16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) temel soru kitapçığındaki ‘Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1’ testinin 33 numaralı sorusu iptal edilerek değerlendirme dışı bırakıldı.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)