adscode
adscode

Tarih ve Hologram Dünyada İlk Kez Bu Projede Buluştu

Musion, tarihle dijitali buluşturarak, çinicilik sanatının hatırlanmasını amaçlayan ve İstanbul Kalkınma Ajansı ile Bilgi Üniversitesi ortaklığında, DECOL tarafından projelendirilen çalışma kapsamında,…

Tarih ve Hologram Dünyada İlk Kez Bu Projede Buluştu
Etkinlikler
Türkiye’nin ilk teknoloji ve sanat kooperatifi olan DECOL tarafından, İstanbul Arkeoloji Müzesi içerisinde gerçekleştirilen sergi 14 Mart’a kadar gezilebilecek.

İstanbul, 10.03.2015 - Dünyada 3 boyutlu efekt ve gösteri teknolojilerinin en yaratıcı patentlerini elinde tutan ve sektör lideri olarak birçok başarılı projeye imza atan Musion, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Bilgi Üniversitesi ortaklığında yürütülen DECOL (Dijital Deneyimler Kolektifi) kapsamında yürütülen, geleneksel sanat ile dijitalin bir araya getirildiği “Çini” temalı sergide, ziyaretçilere dijital tabanlı ve etkileşime açık bir müze deneyimi yaşatıyor.

Türkiye’nin ilk teknoloji ve sanat kooperatifi DECOL tarafından projelendirilen, tarihle dijitali buluştururken, çinicilik sanatının hatırlanmasını ve keyifle takip edilmesini hedefleyen “Dekonstract” isimli proje dâhilinde, tarih ve sanat, dijital deneyimlerle dünyada ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Ziyaretçilere, dijital tabanlı ve etkileşime açık bir müze deneyimi yaşatan projede, dijital hikâye anlatımı kullanılarak, 12.yy. ve sonrasının Türk Çini Sanatı örnekleri, Çinili Köşk/Arkeoloji Müzesi ziyaretçilerinin fiziksel olarak etkileşime girebildikleri interaktif birer sanat eserine dönüşüyor.
Geleneksel sanat ile dijitalin bir araya getirildiği ve ağırlıklı olarak 13.yy.-16.yy. arasını kapsayan çini örneklerinin bulunduğu bu enstalasyon çalışmasında, bir zaman çizelgesi üzerinde ilerleyen müze ziyaretçisi, Musion tarafından hazırlanan 3D Hologram kutusuna yaklaştığında, adımlarını götürdüğü tarihe göre çini görsellerinin değişimine tanık oluyor.

Gelenekten geleceğe tarih ve teknolojinin bir araya getirildiği bir sanat deneyimi sunan Dekonstract: Tile projesi 14 Mart’a kadar gezilebilecek.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)