adscode
adscode

Tarihinde ilk: YÖK logosunu değiştirdi

Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü’ne özel olarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) logosu kuruluşundan bu yana ilk kez değiştirerek tüm sosyal medya mecralarında yeşil renkte kullanıldı.

Tarihinde ilk: YÖK logosunu değiştirdi
Üniversite
Güncelleme : 06-Jun-22 12:28

Kırmızıdan yeşile dönen YÖK logosunu twitter hesabından paylaşan Özvar ilk kez bu yıl “sıfır atık” temasıyla gerçekleştirilen Türkiye Çevre Haftası’nın ve “sürdürülebilir, doğa ile uyumlu, daha temiz, daha yeşil yaşam” vurgusuyla kutlanan Dünya Çevre Günü’nün başta üniversitelerde, öğrencilerde olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada çevre sorunları konusunda daha bilinçli daha duyarlı hareket edilmesine vesile olmasını diledi.

Özvar, daha çevreci, daha temiz, daha yeşil bir Türkiye hedefine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye Çevre Haftası ve Dünya Çevre Günü’ne özel olarak YÖK logosunun kuruluşundan bu yana ilk kez değiştirilerek yeşile çevrildiğine dikkati çekti.

Paylaşımında gençlere seslenen Özvar, “Sevgili Gençler, ormanlarımıza, denizlerimize, doğamıza ve çevremize hep birlikte daha fazla özen göstermeliyiz. Bu konuda tüm üniversitelerimizde yapılacak çalışmaların, gerçekleştirilecek etkinliklerin destekçisi olmaya devam edeceğimizi bilmenizi istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bu kapsamda üniversitelerin sıfır atık üreterek doğayla uyumlu ve yeşil dokunun hâkim olduğu projeleri hayata geçirmesini ve kendi temiz enerjisini kendisi üretecek kampüsler oluşturmasını değerli bulduğunu kaydeden Özvar, “Üniversitelerimizi gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil bir dünya bırakmak için tüm paydaşlarıyla iş birliği içinde hareket etmeye ve daha çok gayret göstermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)