adscode
adscode

Tarlaya uzak eğitim

Ailesi mevsimlik tarım işçisi olan çocuklar uzaktan eğitime erişemiyor. 70 tarım aracısının 36’sı çocukların uzaktan eğitime katılmadığını belirtti.

Tarlaya uzak eğitim
Eğitim

COVID-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında okulların kapatılmasının ardından dijital platformlara taşınan eğitim, farklı sosyo-ekonomik şartlara sahip öğrenciler arasındaki eşitsizliği daha da derinleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı, “Canlı sınıf’ uygulamasına katılabilen öğrenci sayısı, öngörülenin çok altında kaldı.

Birgün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının uzaktan eğitime katılım durumlarını belirlemek için bir araştırma yaptı. Araştırma kapsamında 70 tarım aracısına, “Tarım işçilerinin çocukları uzaktan eğitime katılıyor mu?” sorusu yöneltildi.

ILO’nun araştırması için görüşülen 70 tarım aracısının 36’sı çocukların uzaktan eğitime katılmadığını söylerken 14’ü bu konuda bilgisi olmadığı belirtti. Çocukların uzaktan eğitime katılıp katılmadığı yönündeki soruya, “Evet” yanıtını verenlerin sayısı 16’da kaldı. Dört tarım aracısı ise çocukların uzaktan eğitime kısmen katıldığını bildirdi.

‘FIRSAT’ OLSA DA ULAŞAMIYORLAR

Araştırmaya ilişkin hazırlanan raporda, salgın nedeniyle geçilen uzaktan eğitim için sağlanan EBA TV5 uygulamasının, işçi çocuklarının tarlaya ya da bahçeye gitmemesi için ‘fırsat’ olarak görülebileceği belirtilse de şu değerlendirme yapıldı:

“Ancak mevsimlik gezici tarım işçisi ailelerin çocuklarının uzaktan eğitime katılacak imkânlarının yetersizliği ve mekanlarının bulunmaması bu eğitim imkanından da yararlanamayacağını göstermektedir. Türkiye’de de mevsimlik gezici tarım işçilerinin çocuklarının örgün eğitimleri mevsimlik işçilik takvimine göre kesintiye uğradığı bilinen bir gerçektir. Mevcut uzaktan eğitim sisteminin ulaşılabilirliği, mevsimlik gezici tarım işçisi ailelerinin çocuklarının uzaktan eğitim imkânları bu çerçevede daha detaylı düşünülmeli ve özellikle geçici çadır yerleşim alanlarında bu konuda gerekli destek mekanizmaları oluşturulmalıdır. Görüşme yapılan tarım aracılarının birçoğunun bu konuyla ilgili bilgisinin olmaması göz önünde bulundurulmalıdır.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)