adscode
adscode

Tartışmalı Türkçe sorusuna farklı bir yaklaşım!

TEOG'da tartışmalara neden olan "unutmak" sorusuna bir kullanıcımızdan farklı bir yaklaşım geldi...

Tartışmalı Türkçe sorusuna farklı bir yaklaşım!
Eğitim
"Sayın Güçlü,

Geçen hafta yapılan TEOG sınavı sonrası üzerinde tartışma yaratılan sorulardan biri ile ilgili size yazıp yazmamakta kararsız kalmıştım. Ancak Milliyet’te Cumartesi günü yayınlanan yazınızı zevkle okuduktan sonra yazmaya karar verdim.

Soru şu “unutmak” fiili ile ilgili olan. Sizin düşüncenizi bilmiyorum, benimkini baştan söyleyeyim. Bu soru hatalı olmak şöyle dursun, son derece güzel hazırlanmış bir soru. Sınava giren çocukların bazılarının bu soruda yanlışa düşmeleri normal; zaten “ayırt edici” sorular da bu nedenle gerekli. Ama bazı öğretmenlerin, hele de Türkçe öğretmenlerinin aynı yanlışa düşmeleri ve bunu savunmaları beni şaşırttı. Soruda söylendiği gibi, yoğunluktan okumayı, ve düşünmeyi de unutmuşlar dedim kendi kendime.

Şimdi bunlarla Cumartesi günkü yazımın ilgisi ne diye düşünebilirsiniz. Kısaca açıklamaya çalışayım. Çocuklarımızı şıklara hapsetmeyi, okul olmak yerine sınava robot hazırlayan kurum olmayı hedefleyen bazı “marka”lar (okul demeye dilim varmıyor maalesef) var. Bunlar sosyal medya üzerinde bir kısım örgütlenmelerle, velilerini de dahil ederek, bu soruyu iptal ettirecek lobi gücü oluşturmaya çalışıyorlar. Belki bunu başarırlar da. İşte o zaman çocuklarımıza eğitimin ne kadar ciddi bir iş olduğunu anlatmakta çok zorlanırız diye geçirdim aklımdan.

Saygılarımla"
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    9 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (9)