adscode
adscode

Tatil dinlenmek içinse o kurslar niye hâlâ açık?

Güya dershaneler kapandı! Peki, o zaman yarıyıl tatilinde bile dur durak bilmeyen lise ve üniversite hazırlık kursları neyin nesi? Yıl içerisinde zaten en çok yorulan onlardı, yarıyıl tatilinde özel kampa alınan yine onlar.

Tatil dinlenmek içinse o kurslar niye hâlâ açık?
Milliyet Diyalog

Hani artık çocuklar çocukluğunu, gençler gençliğini yaşayacaktı.

Hani veliler artık bu beladan kurtulacaktı?

MEB, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en hassas olduğu konuda bile bir arpa boyu yol alamıyorsa, diğerlerini siz düşünün!

Birileri bu konuda bizimle dalga geçiyor ama kim?..

2023 Eğitim Vizyonu rafa mı kaldırılıyor!

Ziya Hoca’nın 2023 Vizyon çerçevesinde hazırladığı 9. sınıflar yeni müfredat programı ve kitap yazımının ertelendiğine yönelik iddialar giderek artıyor. Bu konuda hazırlanan taslak, tartışmalara neden olmuş ve özellikle branş öğretmenlerinden büyük tepki görmüştü! Ankara’dan gelen duyumlara göre, karar ya tümüyle ertelenecek ya da sadece pilot illerde uygulanacak!

Hemen her gün bu yönde çok sayıda duyum geliyor.

Söylenti de olabilir, gerçek de. En doğrusunu MEB bilir. Çünkü kararı alan da uygulayacak olan da onlar.

Şeffaflık işte bu yüzden önemli. Yapılan çalışmalar her aşamada samimiyetle paylaşılsın ki şehir efsaneleri üretilmesin.

İşte cevabı merakla beklenen sorular ve kulaktan kulağa dolaşan söylentiler:

“Yeni ortaöğretim modeli kapsamında müfredat 9. sınıftan başlayarak değişecekti. Öğretmenler arasında, bunun iptal olduğu dedikodusu var. Yeni müfredatın iptal olduğu ve uygulanmayacağı konuşuluyor? Hatta 9. sınıf kitapları şimdiki müfredata göre yazılmaya başlanmış. Müfredat değişikliği ve yeni ortaöğretim programında son durum nedir?..” Umarız, en kısa zamanda bu konuda hemen bir açıklama yapılır...

Yeni nesil lise

Eğitim sistemimizin çok sorunları var ama sanki liselerin sorunları çok daha fazla! Bu yüzden, çağımıza uygun yeni lise modellerinin denenmesi gerekiyor. Teknoloji ve İnsan Koleji TİNK de bunlardan biri. Kurulalı çok olmadı ama ne onlar kendilerini iyi anlatabildiler ne de öğrenci, öğretmen ve veliler tıkanan lise eğitiminin ve sınavların kölesi olmaktan kurtulabildiler!..

 

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)