adscode
adscode

Tatil valizine rekor sığdı

Türkiye'de geçen yılın 9 aylık döneminde seyahat öncesi giyecek, ilaç, çanta, kamera ve film gibi kişisel harcamaların ekonomik büyüklüğü yüzde 46,6 artışla 562 milyon 943 bin lirayı buldu.

Tatil valizine rekor sığdı
Türkiye'den Haberler


Türkiye'de geçen yılın üçüncü çeyreğinde seyahate çıkmadan önce yapılan giyecek, ilaç, çanta, kamera ve film gibi kişisel harcamalarda rekora imza atıldı. Bu ürünler için yılın üçüncü çeyreğinde yapılan yaklaşık 355 milyon liralık harcama, çeyrek dönemler itibarıyla ulaşılan en yüksek seviye oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yurtiçi turizm faaliyetleri kapsamında seyahat öncesi yapılan harcamalar, hanehalklarına önemli fatura çıkardı. 

Türkiye'de geçen yılın 9 aylık döneminde seyahat öncesi giyecek, ilaç, çanta, kamera ve film gibi kişisel harcamaların ekonomik büyüklüğü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 46,6 artışla 562 milyon 943 bin lirayı buldu. Bu ürünler için bir önceki yılın aynı döneminde 384 milyon 83 bin lira harcanmıştı. Başka bir ifadeyle seyahat öncesi giyecek, ilaç, çanta, kamera ve film gibi kişisel harcamalarda, geçen yılın 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 178 milyon 860 liralık artış görüldü.

Yılın ilk çeyreğinde seyahat öncesi ihtiyaçlar için 70 milyon 635 bin lira harcandı. Bu miktar, yılın ikinci çeyreğinde 137 milyon 387 bin liraya çıktı. Seyahat öncesi harcamalar, temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü çeyreğinde ise 354 milyon 921 bin liraya ulaştı. 

Söz konusu ürünler için yılın üçüncü çeyreğinde yapılan yaklaşık 355 milyon liralık harcama, TÜİK'in çeyrek dönemler itibarıyla yaptığı tespitlerde ulaşılan en yüksek seviye oldu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)