adscode
adscode

TED Rönesans'tan Dijital Vatandaşlığa Hazırlık

TED Rönesans Koleji, bilgi teknolojilerini tanıyan öğrenciler yetiştirecek.

TED Rönesans'tan Dijital Vatandaşlığa Hazırlık
Özel Okullar
Kolej, öğrencilerine dijital etik, dijital güvenlik, dijital vatandaşlık becerileri kazandıracak.

TED Rönesans Koleji öğrencileri, değişen teknolojiyi yakından takip edecek ve en iyi şekilde uyum sağlayacak.TED Rönesans Koleji’nde yeni öğrenim döneminde verilecek bilişim teknolojileri dersinde öğrencilerin, bilgi teknolojilerini ve araçlarını tanıyıp etkili ve verimli kullanabilme, bilgiye hızlı ulaşıp yorumlayabilme, bilgisayar okuryazarı olabilme, dijital etik, dijital güvenlik, dijital vatandaşlık, analitik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği ve iletişim becerilerinin kazandırılması amaçlanıyor.

Teknolojinin son dönemde hızla ilerlediğine bu ilerlemenin hayatın tüm alanlarını etkilediğine işaret eden TED Rönesans Koleji Okul Müdürü ve Pedagog İpek Ak, “Sürekli değişen teknolojiyle birlikte bireyin farklı bilgi ve becerilere sahip olma gerekliliği ortaya çıkıyor. Bilişim teknolojileri dersi ile öğrencilerimizin bilgi toplumunda yerlerini alabilmeleri ve değişen teknolojiye uyum sağlayabilmelerini hedefliyoruz” dedi.

Analitik düşünme becerileri geliştiriliyor

İlkokul birinci sınıftan itibaren problem çözme ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesine destek olan blok kodlama aktiviteleri gerçekleştiren kolejde, öğrenciler, kendi oyunlarını yaratırken,zaman zaman da öğretmen konumuna geçip, öğretmenlere kodlama aktiviteler yaptırıyorlar.Yine birinci sınıftan itibaren müfredatta öğrencilerin yaratıcılık ve tasarım becerilerini geliştiren legobuild, tinkercad ve sketchup gibi uygulamalara yer veriliyor.

Bilgi toplumuna hazırlık

TED Rönesans Koleji Müdürü Ak, değişen teknoloji ile birlikte ekonomide bilginin önemine arttığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Günümüzde güçlü bir ekonomiye sahip olmak için bilgi toplumuna dönüşüm büyük önem taşıyor.Bu süreçte toplumu oluşturacak bireylerimizin bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Bu niteliklerin başında "STEM" (Science, Technology, Engineering, Mathematics / Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanlarına ait bilgi ve beceriler geliyor. Öğrencilerimizin STE(A)M becerilerini geliştirirken de farklı disiplinlerin bir arada çalışmasını sağlayarak, gerçek yasamla ilişki kurulmasına önem veriyoruz. Dolayısıyla öğrenme çıktıları da aynen yaşamda olduğu birbiriyle ilişkili olarak kazandırılmış oluyor”

Kayıtlar devam ediyor

Kayıtların devam ettiği TED Rönesans Koleji’ne 2015-2016 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul, ortaokul 5, 6 ve 7’inci sınıf düzeylerindeki öğrenciler kabul edilecek.

Anasınıfından itibaren 7’inci sınıf dahil eğitim veren kolejde; İngilizce birinci yabancı dil, İspanyolca, Almanca, Fransızca ve Rusça ise ikinci yabancı dil olarak öğretiliyor. İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. Çağdaş eğitim sistemine bir yenisini daha ekleyen Kolej, dünya çapında en çok tanınan sertifikalardan biri olan “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’nı (IGCSE) da alarak öğrencilerini, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynağa kavuşturdu.

Leed Altın Sertifikalı İlk Özel Okul

Türkiye’de, Amerikan Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve dünyanın en önemli gönüllü sertifikalarından biri olan LEED Altın Sertifika’yı almaya hak kazanan ilk kolej olan TED Rönesans Koleji’nde tüm ayrıntılar, öğrencilerin konforunu artırmak ve çevreyi korumak önceliğiyle tasarlandı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)