adscode
adscode

TED Senfoni Orkestrası Geleneksel Yeni Yıl Konseri 3 Ocak'ta Ankara'da!

Türk Eğitim Derneği, kültür ve sanatın destekçisi olarak müziğin evrensel dilini duyurmaya devam ediyor. TED Senfoni Orkestrası, şef Ahmet Ünlü yönetiminde 3 Ocak'ta MEB Şura Salonu'nda konser verecek.

TED Senfoni Orkestrası Geleneksel Yeni Yıl Konseri 3 Ocak'ta Ankara'da!
Etkinlikler
Orkestra konserin ilk yarısında dünyadan klasikleri seslendirecek, ikinci yarıda ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları Tenor İhsan Ekber ve Soprano Tuğba Mankal ile eşsiz bir dinleti sunacak.

TED Senfoni Orkestrası her yıl geleneksel yeni yıl konseri ve yaz konseri olmak üzere onlarca konser vermiş, TED Ankara Koleji'nin 80. Yıl Oratoryosu'nu seslendirmiş ve Türk Eğitim Derneği'nin 85. yılı onuruna düzenlenen "85 dakikada 85. yıl" etkinliğini gerçekleştirmiştir. İhsan Ekber'in yanı sıra Zülfü Livaneli, Murat Karahan ve Güvenç Dağüstün gibi ülkemizin değerli seslerine eşlik eden topluluk, ayrıca birçok Türk bestecinin eserlerinin dünya prömiyerini de gerçekleştirmiştir.
 
TED Senfoni Orkestrası, profesyonel müzik eğitimi almamış TED Okulları mezunlarından oluşan Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşımaktadır.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)