adscode
adscode

TED ÜNİVERSİTESİ

TED ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Türk Eğitim Derneği 

Rektör vekili: H. Belgin Ayvaşık 

Kuruluş tarihi: 2009

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimleri: 5 fakültede ortak ve bağımsız programlar aracılığıyla 15 lisans programı, 3 enstitüsü bulunuyor. 

Öğrenci sayısı: Toplam 1.932 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 194 öğretim elemanı var.

Burs olanakları: Sıralamalarına göre TED’i tercih eden öğrencilere akademik başarı koşulu aranmaksızın Tam, yüzde 50 ve yüzde 25 burs sağlanıyor. Üniversiteye giriş sırasında Bilim İnsanı, Sporcu ve Kardeş bursları sunan üniversite, öğretim sırasında ise Başarı, İngilizce Dil Okulu Başlangıç Başarı, İhtiyaç, Çalışma bursları veriyor.

Yurt Olanakları: 93 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu ile 392 yatak kapasiteli iki bloğuyla kız ve erkek öğrencilerin konaklamasına hizmet eden bir yurdu var. 

Öğrenci Kulübü Sayısı: 22 öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 17 Avrupa ülkesinden toplam 56 üniversiteyle anlaşması var.

Öğrenim ücretleri: 30.000 TL + yüzde 8 KDV.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Çünkü TED Üniversitesi; asırlık eğitim tecrübesi, öğrenci ve bilim merkezli eğitim anlayışı, burs imkânları, konumu, ses getiren çalışmalara imza atmış akademik kadrosu ve sosyal olanaklarıyla bir üniversiteden çok daha fazlasıdır.

TED Üniversitesi; sanatın, bilimin ve felsefenin birbirinden ayrılmadığı erkin eğitim modeliyle (liberal arts) eğitim verir. Eleştirel düşünen, farklılıklara saygılı, temel yetkinlikleri ve becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmeyi amaçlar. TED Üniversitesi öğrencilerine, mesleki eğitimin yanı sıra temel yetkinliklerini ve becerilerini geliştirebilecekleri bir eğitim modeli sunar. İngilizceyi çok iyi kullanabilen, liderlik yapabilen, sanattan anlayan, sosyal hayatı gelişmiş bireyler yetiştirir.

İletişim Bilgisi: www.tedu.edu.tr 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)