adscode
adscode

TED’in meşalesi artık Üsküdar’da

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) 45. kampüsü olan TED Üsküdar Koleji açıldı.

TED’in meşalesi artık Üsküdar’da
Eğitim
Güncelleme : 21-Feb-22 10:35

Kolejin tanıtım toplantısı Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanı Lütfullah Kayalar, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, ÇET Çınar Eğitim ve Turizm A.Ş. Kurucusu Doç. Dr. Ahmet Çetinsaya ile TED Üsküdar Koleji Kurucu Müdürü Nevzat Kulaberoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Milliyet'ten Aysel Bozan Yılmaz'ın haberine göre toplantıda TED’in deneyim, başarı ve global vizyonunu TED Üsküdar’da öğrencilerle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Nevzat Kulaberoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılında anaokulundan 8. sınıfa kadar; 2023-2024’te de lise kademesinde eğitime başlanacağını, toplamda 1700 öğrenciye eğitim vereceklerini açıkladı. “Geleceğe hazırlamak üzere bize emanet edilen çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanında sosyal, duygusal, sportif, sanatsal, entelektüel ve fiziksel gelişimlerini de en üst düzeyde gerçekleştireceğiz” diyen Kulaberoğlu, “TED Üsküdar, eğitim öğretimdeki başarıları; yetiştirdiği öğrencileriyle adından söz ettirecek ve en çok tercih edilen okul olacaktır” dedi. ‘İhtiyacı olan çocuklara ulaşacağız’İmkânı olmayan öğrencilere burs vermek, değerlerini ve ilkelerini bilen çocuklar yetiştirmek amacıyla okul açtıklarını kaydeden Selçuk Pehlivanoğlu da “18 milyon liralık bütçemizle ihtiyacı olan tüm çocuklara ulaşmak istiyoruz. Bu çocuklar bize değil vatana, milletine ve bayraklarına bağlıdırlar. Biz siyaset yapmayız. İşimiz insan yetiştirmek” diye konuştu.

TED olarak test ile tost arasına sıkışmış eğitimle mücadele ettiklerinin altını çizen Pehlivanoğlu, şunları söyledi: “Başta kız çocuklarımız olmak üzere devletimizin tüm imkânlarının zayıf noktalara aktarılmasını; alınan vergilerin dezavantajlı çocuklara harcanmasını istiyoruz."

Okul hakkında

TED Üsküdar Koleji, 18 bin 900 m2’lik kapalı, 3 bin 600 m2’lik de açık alana sahip. Kampüste, 80 derslik, 5 fen bilimleri laboratuvarı, açık kapalı oyun alanları, akıl oyunları sınıfı, 2 kütüphane, 2 kapalı spor salonu, 2 konferans salonu, kapalı yüzme havuzu, müzik ve görsel sanatlar stüdyoları, sanat atölyeleri, video- ses kayıt odaları, 3D yazıcı atölyesi, teknoloji laboratuvarları gibi öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak alanlar yer alıyor.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)