adscode
adscode

Tegv Eğitim Parkı, Depremzedelerin Sıcak Yuvası Oldu

Van'daki Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda 100'ü Afgan sığınmacı olmak üzere toplam 250 kişi barınıyor.

Tegv Eğitim Parkı, Depremzedelerin Sıcak Yuvası Oldu
Özel Eğitim
Van'daki Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Feyyaz Tokar Eğitim Parkı'nda 100'ü Afgan sığınmacı olmak üzere toplam 250 kişi barınıyor. 

Van'daki depremin ardından kapılarını depremzedeler için açan TEGV, 100 mülteci ile kent merkezinde evi yıkılan Vanlı ailelere sıcak bir yuva oldu. 

TEGV Feyyaz Tokar Parkı Yöneticisi Rezzan 
Bayram, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, parkta 100'ü Afgan sığınmacı olmak üzere yaklaşık 250 kişinin kaldığını bildirdi. 

Depremin olduğu günden itibaren parkta eğitim görenlere yönelik tüm etkinlikleri durdurduklarını ifade eden 
Bayram, "Kapılarımızı sokakta kalan insanlara açtık. Vanlı depremzedelerin yanında, ilimizde bulunan sığınmacılar da zor durumdaydı. Onları da kabul ettik. Burada 100 kadar Afgan sığınmacı bulunuyor" dedi.

Parkta kalan ailelere ve çocuklara öncelikle barınma ve ısınma desteği verdiklerini belirten 
Bayram, şunları kaydetti: 

"Burada kalan ailelere gıda ve giyim desteğinde bulunduk. Ailelere ve çocuklarına 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Gönüllü görevlilerimizle depremzede çocuklarımızı birtakım etkinliklerle depremin ruh halinden çıkarmaya çalışıyoruz. Şu saate kadar profesyonel anlamda bir psikolojik destek vermemekle birlikte farklı
Oyunlar, resim ve müzik çalışmalarıyla onları deprem duygusundan kurtarmak için yardımcı oluyoruz." 

-Afgan annenin 
Bebek sevinci- 

TEGV parkında 100 Afgan sığınmacıdan biri olan 2 çocuk annesi Sakine Amiri'nin üç gün önce bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini belirten 
Bayram, annenin bebeğine "Rezzan" ismini vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. 

Bayram, anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu, bütün ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. 

3 yıldır 
Van'da sığınmacı olduklarını ifade eden Amiri ise depremden sonra eşi ve 2 çocuğuyla buraya sığındıklarını söyleyerek, "Depremdeki sallantıdan çok korktuk. Evimizde çatlaklar oluştu. Doğumum da yaklaşmıştı. Önceki gün sancılarım tutunca Rezzan hanımın desteğiyle ambulansla beni hastaneye kaldırdılar. Burada kızım dünyaya geldi. Rezzan hanımın yardımlarından dolayı kızıma onun adını verdim" dedi. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)