adscode
adscode

TEGV: Nitelikli eğitim bazı çocukların değil, her çocuğun hakkı!

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, (TEGV) 'Hiç bana sordunuz mu?' isimli yeni kampanyasıyla dar gelirli ailelerin çocuklarının 'kader diye adlandırdıkları hayatlarını umuda çevirmek' için adım attı.

TEGV: Nitelikli eğitim bazı çocukların değil, her çocuğun hakkı!
Vakıf ve Dernekler
TEGV kampanya mesajı net: Nitelikli eğitim bazı çocukların değil, her çocuğun hakkı
Yirmi bir yıldan bu yana imkânları kısıtlı çocuklara okul içi ve dışı zamanlarda eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllleri Vakfı, Acıbadem Birimi’nde düzenlediği basın toplantısıyla Kasım ayında başladığı 'Hiç bana sordunuz mu?' kampanyasını tanıtttı. TEGV, eğitimin önemine ve sorunlarına bir kez daha dikkat çekerken, eğitimle desteklenen çocukların hayallerine kavuşmasının önemine değindi.

'Kader denileni umuda çeviriyoruz'

TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, açılış konuşmasında 'araştıran, sorgulayan çok yönlü çocuklar için nitelikli eğitim desteği amacıyla çalıştıklarını' söyleyerek, TEGV’de eğitimin temeline sevgiyi koyduklarını belirtti. İmkânları kısıtlı çocukların kader diye adlandırdıkları hayatlarını umutlu bir geleceğe çevirmek için çalıştıklarını belirten Cengiz Solakoğlu; 21 yılda 2,5 milyona yakın çocuğa eğitim desteği verildiğini kaydetti. Çağımızda eğitimin ülkelerin kaderini belirleyen en önemli alan olduğunu belirten Cengiz Solakoğlu; TEGV’in eğitim alanında en yaygın ve etkin çalışan sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi.



'Mevcut eğitim temel becerileri kazandırmıyor'

TEGV Eğitim Programları Müdürü Yaprak Sarıışık ise sunumuyla devam eden toplantıda TEGV’in çocukların bilgiyi değil, öğrenmeyi öğrendikleri bir dünya yaratmaya çalıştığının altını çizdi. Uluslararası araştırma sonuçlarından örnekler veren Sarıışık; ülkemizdeki 15 yaşındaki çocukların yarısının en temel matematik becerilerine sahip olmadığını belirtti. TEGV’in çocuk dostu mekânlar yaratarak; aktif öğrenmeyi merkeze koyduğunu söyleyen Sarıışık, yılda 150 bin çocuğa eğitim desteği veren Vakfın amacının, kendi yeteneklerini keşfeden, sosyal becerileri yüksek çocuklar yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.
 

'Hiç bana sordunuz mu?'

Son olarak söz alan TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Nesteren Davutoğlu ise, yaptığı konuşmada TEGV’in “Hiç Bana Sordunuz Mu?” kampanya filminde TEGV’de eğitim desteği alan çocukların eğitimsizlik nedeniyle zorluk yaşayan yaşıtlarını canlandırdıklarını söyledi. TEGV’in iki nesil yetiştirmiş, üçüncü nesli büyüten bir vakıf olduğunu belirten Davutoğlu; “Bu yüzden eski çocuklarımız gönüllü, eski gönüllülerimiz yönetici olabiliyor. Çocuklarımız, bir gün kendi çocuklarını elinden tutup getirdiğine göre, bu yolda devam etmek için çok sebebimiz var” diye konuştu.

SERBAY MANSUROĞLU/ BİRGÜN

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)