adscode
adscode

Teknoloji Dikkat Süresini Düşürdü

​Microsoft’un yaptığı bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, teknolojiyle iç içe geçen yıllar sonunda insanların bir işe dikkat verme ve odaklanma süresi azaldı.

Teknoloji Dikkat Süresini Düşürdü
Bilim Teknoloji
Microsoft’un yaptığı bir araştırma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, teknolojiyle iç içe geçen yıllar sonunda insanların bir işe dikkat verme ve odaklanma süresi azaldı.

Elinizde telefonla bir kafede oturmuş arkadaşınızla sohbet ederken, telefonunuza hiç bakmadan, sosyal medyadaki paylaşımları, mesajları, iletileri okumadan arkadaşınızla sohbetinize ne kadar süre ayırabiliyorsunuz? Fazla değil, değil mi?

Bu detay şimdi Microsoft’un yaptığı bir araştırmada da ortaya çıktı. Microsfot’un yaptığı araştırmaya göre, 2000 yılında bir insanın, hiç dikkatini dağıtmadan belli bir işe odaklanma süresi ortalama 12 saniye iken, 2012’de bu süre 8 saniyeye düşmüş durumda. 4 saniyelik bu farkı küçük buluyorsanız, işin ciddiyetini şöyle anlatalım: Bir Japon balığının dikkat süresi sadece 7 saniye. Balıklar, belli bir meseleye ortalama 7 saniye odaklanabiliyorlar, sonra zihinleri başka bir detaya odaklanıyor. Yani insanoğlunun beyni, işe odaklanma meselesinde balık beyniyle aynı lige düşmek üzere.

Ancak hemen paniğe kapılmayalım, insanoğlunun beynini tek bir işe odaklama süresi düşerken, birden çok görevi aynı zamanda yerine getirebilme yeteneğinin de arttığı anlaşılmış. Yani artık hem televizyon seyrederken, hem aile bireyleriyle sohbet edip, hem sosyal medyada paylaşımları okuyup hem de birkaç başka küçük işi yerine getirebiliyoruz. Kısacası, insanoğlu multitasking bir yaratığa doğru evriliyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)