adscode
adscode

Teknoloji ve İnsan Koleji, Türkiye’nin Steve Jobs’larını yetiştirecek

Dijital teknolojilerle gençleri geleceğin mesleklerine hazırlayan Teknoloji ve İnsan Koleji (TİNK), Türkiye’nin ilk ve özel uygulamalı teknoloji lisesi olarak faaliyete geçiyor.

Teknoloji ve İnsan Koleji, Türkiye’nin Steve Jobs’larını yetiştirecek
Eğitim
Teknoloji ve İnsan Koleji, bu yıl Sancaktepe Kampüsü’nde 500 öğrencisiyle eğitime başlayacak, 6 yıl içinde Türkiye genelinde kampüs sayısını 20’ye çıkaracak.

Teknoloji ve İnsan Koleji (TİNK), yeni nesilleri geleceğin ekonomisi Endüstri 4.0’a hazırlamak ve teknolojiye öncülük edecek genç liderleri yetiştirmek misyonuyla kuruldu. Yenilikçi eğitim sistemi Eğitim 4.0’a öncülük eden Teknoloji ve İnsan Koleji, geliştirdiği özel müfredatıyla geleceğin teknolojik yetkinliklerini yeni kuşaklara kazandırmaya hazırlanıyor. Eğitim kurumu, henüz lise çağındayken genç öğrencilerden girişimciler ve mucitler çıkarmayı hedefliyor.

Geleceğin yetkinliklerine sahip gençler
Teknoloji ve fen bilimlerinde uzman eğitmen kadrosu, gelişmiş teknolojik donanımı ve öğrenciye özel müfredat programıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Teknoloji ve İnsan Koleji, öğrencilerine geleceğin yetkinliklerini kazandıracak. Teknoloji ve İnsan Koleji mezunları, uluslararası geçerliliği olan Girişimcilik ve Yazılım Dil Sertifikalarına da sahip olacak.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi için 9., 10. ve 11. sınıflar düzeyinde öğrenci kabul eden Teknoloji ve İnsan Koleji’nde öğrenciler, temel bilimler olan matematik ve fen dışında bilişim teknolojileri ve girişimcilik konusunda uzmanlaşacakları kapsamlı bir müfredatla eğitim görecek. Öğrenciler ayrıca 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan sosyal kabiliyetler için de özel bir program takip edecekler. Teknoloji ve İnsan Koleji’nin geliştirdiği Eğitim 4.0 modeli temel alınarak, model kapsamında öğrencilerin IQ, EQ ve DQ gelişimi için akademik ve uygulama bazlı STEM+A eğitimi verilecek.

Eğitim modeli kapsamında öğrenciler, web yazılımı geliştirme, mobil uygulama geliştirme, donanım prototipleme (maker) ve girişimcilik eğitimleri alarak, fikirden ürüne katma değerli üretimin tüm altyapısını kuracaklar. Okulda her öğrencinin bir mentor öğretmeni de olacak. Haftalık PDR dersi ve PDR servisi ile öğrencilere devamlı olarak rehberlik hizmeti de verilecek. Haftada 12 saate kadar çıkan İngilizce dersleriyle 9. sınıf, aynı zamanda hazırlık sınıfı olarak kurgulanıyor. Öğrenciler matematik, edebiyat, fizik gibi temel derslerin dışında İngilizce eğitim ağırlıklı bir yıl geçirecek.

Gelecek planlaması
Teknoloji ve İnsan Koleji, öğrencilerine kişisel rehberliğin yanı sıra kariyer geliştirmeye yönelik rehberlik hizmeti de sunacak. 11. ve 12. sınıflar Türkiye’nin ve dünyanın en büyük kurumlarında staj yapma imkanına sahip olacak, Hayat Dersi programı ile öğrenciler farklı kurum ve çalışma alanlarından insanlarla tanışacak, özel kariyer kütüphanesine erişim imkanı da kavuşacak. İş dünyası deneyiminin yanı sıra, üniversiteye hazırlık sürecinde öğrenciler dönem boyunca grup çalışmaları ve birebir görüşmelerle ilerleyecek. Üniversite sınavına özel hazırlık kursları ise hafta sonları ve yaz aylarında eğitim kurumu bünyesinde gerçekleşecek.

“Yatırımımız gençlerin yetenek gelişimine”
Teknoloji ve İnsan Koleji’nin kurucusu ve CEO’su Zeynep Dereli, TİNK’in Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojilerinde uzman ilk uygulamalı teknoloji lisesi olduğunu ifade ediyor. Dereli, öğrencilere geleceğin uzmanlıklarına uygun beceriler kazandırmak için kodlama, programcılık, robotik, girişimcilik, ‘maker’ ve artırılmış gerçeklik (AR) teknolojilerine odaklandıklarını belirtiyor. Teknoloji ve İnsan Koleji’nde teknolojiyi eğitim müfredatına entegre ederek yeni dünyaya uygun bir içerik hazırladıklarını aktaran Dereli, şunları söylüyor: “Türkiye yetenek gelişimine yatırım konusunda 61 ülke arasında 54’üncü sırada. Bu yüzden Teknoloji ve İnsan Kolejleri olarak geleceğin yeni mesleklerini edinmek isteyen tüm gençlere bir fırsat sunmak için bu alanda ilk adımı attık ve Türkiye’nin ilk uygulamalı teknoloji lisesini kurduk. Bu okulu Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ün (MIT) lise versiyonu gibi düşünebilirsiniz. Şu anda ABD’de iki okulda pilot olarak uygulanan ve öğrencilerin 3D ve AR ile 360 derece eğitim almalarını sağlayan bir programı Türkiye’ye getirdik. Yeni nesile çok güveniyoruz. Bu topraklardan da birçok Steve Jobs çıkacağına inanıyoruz.”

En büyük iddialarının 21. yüzyıla hazır, girişimci mezunlar yetiştirmek olduğunu söyleyen Dereli, şunları kaydediyor: “2017-2018 eğitim dönemine Sancaktepe kampümüzde başlıyoruz. 6 yıl içinde Türkiye genelinde 20 kampüse ulaşmayı hedefliyoruz. Kampüslerimizin ikisi İstanbul’da, 18’i farklı şehirlerde olacak. Teknoloji eğitimi temelli Türkiye’nin ilk eğitim kurumu olarak öğrencilerimize yeni nesil bir eğitim vermenin yanı sıra çok önemli imkanlar da sağlıyoruz. Zorlu Holding, Arkas, Aktaş, Arçelik, Acıbadem, DYO, Microsoft, Google, Borusan, Intel, Yemeksepeti ve TEB gibi pek çok şirketle işbirliği anlaşmamız var. Bu şirketler Teknoloji ve İnsan Koleji’ne özel staj kotası sunacak.”

Yüksek donanımlı laboratuvarlar, uygulamalı eğitim
Eğitim kurumunun tam donanımlı laboratuvarlarında kodlama, üretim, elektronik ve girişimcilik öğretilecek. Laboratuvarlarda bulunan üç boyutlu yazıcılar, CNC’ler, elektronik ve robotik kitlerle, öğrenciler Endüstri 4.0’ın işleyişini deneyimleyerek modelleme fırsatına sahip olacak. Tüm öğrencilerine dizüstü bilgisayar veren ve kesintisiz yüksek hızlı fiber internet bağlantısı sunan Teknoloji ve İnsan Koleji, öğrencilerin güvenliği ve yemekten ısınmaya kadar sağlıklarıyla ilgili tüm yatırımları da kampüsünde en üst düzeyde gerçekleştiriyor.

Öğrencileri geleceğe hazırladıklarını kaydeden Zeynep Dereli, şunları söylüyor: “4.0 Endüstri Devrimi kapsamında bugün var olan pek çok mesleğin yok olup yepyeni uzmanlık alanları ve mesleklerin doğacağı düşünülürse, bizim vereceğimiz eğitimler geleceğin nesli için kritik öneme sahip olacak. Beceri temelli, iş hayatındaki başarıyı üniversite başarısı kadar önemseyen ön mühendislik dersleri veren bir eğitim içeriğiyle fark yaratacağız. Laboratuarımız 1.300 metrekare alana oturuyor. İçlerinde uygulama alanları var. Her alanda uygulamalı eğitim ana felsefemiz. Öğrencilerimiz öğrendikleri bilgileri sahada kullanma ve doğruluklarını yaşama şansına sahip olacaklar. Böylece yaparak, yaşayarak öğrenmiş olacaklar. Bu bilgiler de kalıcı olacak. Örneğin 10. sınıfta proje ödevi olarak kendi cep telefonlarını yapacaklar. 3D printer’dan telefonun dışını basacak, elektronik kitini hazırlayacak, yazılımını da yazarak cep telefonu yapacaklar. Bunu altışar kişilik ekipler halinde yapıp bütün sistemi anlayacaklar. Tüm bunları yan yana dizayn edilmiş laboratuarlarda görecekler. Projelerini gerçek hayata uygun ürünler haline getirecekler. Algoritmik düşünce yapısı sistemimizin temel taşı. Evde proje yapılmayacak, herkes okulda kendisi yapacak. Sonrasında da yapmış oldukları projelerin sunumlarını gerçekleştirerek kendilerini ifade etme becerisini de kazanacaklar. Öğrenciler, TİNK’ten mezun olduklarında hangi alanda devam etmeyi tercih ederlerse etsinler, iyi birer teknoloji yetkini, iyi iletisim kurabilen ve kendini ifade edebilen, sanata, spora ilgi duyan, insani değerlere, farklı kültürlere saygı gösteren, kendi kültürünü iyi tanıyan, duygusal zekası gelişmiş, empati kurabilen birer birey olarak hayata hazırlanmış olacaklar.”

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)